Terug Gelijk uw website aanmelden

Yahoo! en Meta-tags

 

Over Yahoo!, het gebruik en de invloed van Metatags is al heel veel geschreven. Maar toch zetten we nog even de belangrijkste zaken op een rij en geven u wat aanvullende tips voor het gebruik van de zoekmachine Yahoo! .

Volgens recent onderzoek van het toonaangevende onderzoeksbureau Nielsen/Netratings heeft Yahoo! een marktaandeel van rond de 19%.

 • 61% Google
 • 19% Yahoo
 • 11% Microsoft Bing en MSN live
 •  5% AOL

Hoe komt Nielsen/Netratings aan de 19%? Heel simpel: men zoekt op meer plekken dan alleen bij Google. Vergeet ook niet dat mensen spullen zoeken via Marktplaats, banen bij Monsterboard en vakanties bij Vliegwinkel. Verder krijgen vrijwel alle nieuwe HP en Dell computers standaard de Bing/Live Search toolbar geïnstalleerd.

Yahoo! onbelangrijk? Het is dan de vraag of u wel 1 op de 5 van uw bezoekers kunt missen!

Yahoo! neemt uw titel en description tag 1 op 1 over dus benut deze kans om relevante informatie te tonen en haal zo uw toekomstige klanten over om op uw vermelding te klikken. De titel en de meta description tag zijn erg van invloed want deze worden weergegeven als de tekst bij de zoekresultaten. Zorg dus dat je metatags voor elke pagina uniek zijn en uitnodigen om op te klikken. Samen met een relevante html title tag vormen deze de paar regels tekst in een zoekmachine vermelding die de bezoeker moet overhalen.

Nogmaals het moet wel relevant zijn dus misbruik dit niet!

Hoe ziet Yahoo ! uw vermelding?

Het is een kwestie van A B C ! Mensen zoeken namelijk met :

 • (A) steekwoorden, als resultaat komt dan de
 • (B) titel in beeld. Dat is die blauwe aanklikbare regel met daaronder de
 • (C) description meta tag. Het wervende tekstje om u over te halen om te klikken.

Yahoo! Small Business Help

Yahoo! heeft veel Engelstalige informatie beschikbaar op haar Small Business Help pagina's.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Google ondersteunt Yahoo! wel het gebruik van relevante steekwoorden. Ook speurt Yahoo!  actief naar het misbruik van de keyword meta tag. Verder neemt Yahoo! natuurlijk de meta description tag direct over in de zoekresultaten en is de title-tag de aanklikbare regel op de resultaat-pagina.

Yahoo! maakt ook gebruik van uw SiteMap. Hoe u een sitemap kunt maken staat beschreven op de aparte thema website  www.xml-sitemaps.be

 

 

meta-tags - Waar te plaatsen ?

 

Uiteraard mag u de meta-tags op alle pagina's plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met steekwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte meta-tags te verzinnen maar u zult zien dat het werkt.

Hoe lang het vervolgens duurt voordat Yahoo de informatie die staat in de meta-tags overneemt is moeilijk te zeggen. Yahoo spidert je website sneller naarmate je website actueel is, vaak nieuwe informatie heeft, nieuwe pagina en ook inkomende links hier naar toe tellen weer mee. Er zijn websites die Yahoo maar 1 keer in het kwartaal zal spideren maar bijvoorbeeld nieuws-websites komen vaak binnen een minuut al in de index voor. Hoe lang het duurt voordat meta-tags verschijnen in Yahoo is dus moeilijk te zeggen maar reken op een paar weken voor een gemiddelde website.

Google en meta-tags

       
Yahoo! maakt actief gebruik van metatags en toont zowel de titel als de description tag in de resultaten.
 1. Lees verder waarom meta-tags belangrijk zijn en wat zoekmachines er mee doen.
 2. Gebruik de meta-tags generator om juiste meta-tags te maken.
 3. Laat gratis uw website analyseren en krijg professioneel advies van onze experts.
 4. Zorg voor een goede aanmelding bij de zoekmachines en kies 1 van onze pakketten.
       
gratis
      uitproberen aanmelden
      zoekmachines BE pakket voor 49
      uro
      aanmelden zoekmachines EU pakket
      voor 79 euro
      aanmelden zoekmachines Wereld pakket
      voor 99,=
      euro aanmelden zoekmachines
gratis uitproberen BE pakket Europa pakket Wereld Pakket
       
meta, name, yahoo, webmaster, tools, metatag Tags: meta, name,Yahoo  , webmaster, tools, metatag
© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 08-12-2019