Terug Gelijk uw website aanmelden

Verwijderen van pagina's uit de Google Index

 

Onze hele meta-tags website gaat over het toevoegen van pagina's aan de zoekmachines. Maar soms wilt u ook wel eens wat verwijderen uit de zoekmachines. Google ondersteunt dit met diverse verwijder opties.

  • Verander de URL van uw website.
  • Verwijder uw website
  • Verwijder individuele pagina's
  • Verwijder stukjes
  • Verwijder gecachte pagina's
  • Verwijder een gedateerde ("dode") link
  • Verwijder een afbeelding uit Google's Plaatjes Zoeken

Verwijder uw website

 

Indien u uw gehele website of een bepaald deel daarvan niet in de index van Google wilt hebben, kunt u een bestand in de root van uw server opnemen, genaamd robots.txt

Verwijder individuele pagina's

 

Indien u wilt dat geen enkele robot uw site in de index opneemt, kunt u de robots meta-tag in uw HTML code opnemen.

Verwijder stukjes

 

Een stukje is een tekstfragment van het zoekresultaat waarin alle zoektermen vetgedrukt zijn. Het stukje geeft gebruikers de gelegenheid om te zien in welke context de zoekresultaten op de webpagina verschijnen, voor er op het resultaat wordt geklikt. Gebruikers zullen op een zoekresultaat klikken dat een meest overeenkomstig tekstfragment bevat.

Als je wilt voorkomen dat Google fragmenten toont voor jouw pagina's, gebruik de volgende tag:

<META NAME="GOOGLEBOT" CONTENT="NOSNIPPET">

Verwijdering van tekstfragmenten verwijderd ook opgeslagen pagina's.

Verwijder gecachte pagina's


Google houdt de tekst van de vele geïndexeerde documenten in een cache. Dit creert een gearchiveerde, of "gecachte", versie van een webpagina die door jouw eindgebruikers kan worden opgehaald mocht de originele pagina onbeschikbaar zijn (door tijdelijke onbereikbaarheid van de pagina's website). De opgeslagen pagina bevat ook een bericht (boven aan de pagina) om aan te geven dat het een gearchiveerde versie gaat van de originele pagina.

Als u wilt voorkomen dat de zoekmachines uw website archiveren, moet u de NOARCHIVE meta-tag gebruiken. Plaats de tag in het HEAD> gedeelte van uw document op de volgende manier:

<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOARCHIVE">

Als je andere indexeer robots toestaat je pagina's te archiveren, maar alleen Google's robots wil weren, gebruik de volgende tag:

<META NAME="GOOGLEBOT" CONTENT="NOARCHIVE">

Opmerking: deze tag verwijdert alleen de "opgeslagen" verwijzing voor de pagina. Google gaat verder met het indexeren van de pagina en toont een tekstfragment.

Let op: Als je denkt dat je aanvraag urgent is, en niet kan wachten tot de volgende keer dat Google jouw website bezoekt, gebruik dan ons automatisch URL verwijder systeem. Om dit proces te laten werken, moet jouw webmaster eerst de juiste meta-tags in de HTML code van de pagina's zetten.

Verwijder een gedateerde ("dode") link

 

Google werkt zijn gehele index automatisch bij op regelmatige tijden. Als we het web indexeren, dan vinden we nieuwe pagina's, verwijderen we "dode" links, en werken we bestaande links automatisch bij. Links die verouderd zijn zullen waarschijnlijk uit onze index "vervagen" gedurende onze volgende indexeerronde.

Verwijder een afbeelding uit Google's Plaatjes Zoeken

 

Als je een afbeelding verwijderd wilt hebben van onze Google plaatjes zoeker hebben we participatie nodig van de site's webmaster. Laat de webmaster van de pagina een robots.txt bestand toevoegen aan de root van de server. (Als je deze niet in de root van de server kan plaatsen, plaats het dan op directory niveau.)

Bijvoorbeeld: Als je afbeelding www.yoursite.be/images/dogs.jpg heet en je wil niet dat Google dogs.jpg indexeert, moet je een bestand maken genaamd www.yoursite.be/robots.txt en in dit bestand moet je de volgende tekst plaatsen:

User-Agent: Googlebot-Image
Disallow: /images/dogs.jpg

Om alle afbeeldingen van je site uit onze index te verwijderen, plaats het volgende robots.txt bestand in de root van je server:

 

User-Agent: Googlebot-Image
Disallow: /

 

Bestellen

       
gratis uitproberen BE pakket voor 49 uro aanmelden zoekmachines EU pakket voor 79 euro aanmelden zoekmachines Wereld pakket voor 99,= euro aanmelden zoekmachines
Gratis Uitproberen BE Pakket EU Pakket Wereld Pakket
       
META NAME = DESCRIPTION | meta name description  Tags: meta-tags, google, googlebot

 

© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 12-12-2019