Terug Gelijk uw website aanmelden

Het Zoekmachine Optimalisatie 15 Stappenplan  -  Stap 2

 
Optimalisatie van de domeinnaam

Stap 2


U wilt uiteindelijk een druk bezochte website. Dus denk goed na over de naam van uw site. Uw domeinnaam moet makkelijk in het gehoor liggen en makkelijk te typen zijn. Denk ook aan de toekomst van uw site. Het zal niet de eerste keer zijn dat een merk na verloop van tijd van naam verandert. Wie kent er nog "de Gruiter" of wie weet nog hoe "M&M's" vroeger heette.

En bij zo'n verandering kan dan soms al het werk van jaren om bij de zoekmachines te scoren ineens te niet worden gedaan.

Zoekmachines kijken ook naar de ouderdom van een domeinnaam. Een website die al jaren actief is met regelmatig nieuws en updates, een actieve website met relevante metatags zal dus beter scoren dan een website die vorige week is begonnen.

Vaak is het dus slimmer om een nieuwe dienst als subnaam aan te bieden dan om een nieuwe naam in de markt te zetten. Neem een voorbeeld aan KPN of IBM. KPN gebruikt bijvoorbeeld voor adsl diensten www.kpn.com/adsl  dus met een / en dan de dienst. Of neem als voorbeeld IBM die voor Nederland gebruikt maakt van www.ibm.com/nl in plaats van een nieuwe naam. Ook de bekende nieuwssite nu.nl heeft nu.nl/weer of nu.nl/internet en heeft niet gekozen voor nu-weer of nu-internet als combinatie. 1 duidelijke domeinnaam, 1 heldere uitstraling en alle onderwerpen grijpen terug op deze hoofddomeinnaam.

Kortom, maak een zorgvuldige afweging. Wilt u echt een aparte themasite of heeft een een fantastische domeinnaam voor een aktie die lekker in het gehoor ligt, dan gerust een nieuwe domeinnaam inzetten. Maar hou in gedachte dat teveel domeinnamen geen nut heeft.

En koopt u een verkeerd-gespelde domeinnaam er bij, zorg er dan voor dat u een goede verwijzing maakt.

 
lees verderGa verder met stap nummer 3 - het ontwerp

 

Meta-tags - de belangrijkste zaken samengevat

       
Optimalisatie van uw domeinnaam is een belangrijk onderdeel van SEO.
  1. Lees verder waarom meta-tags belangrijk zijn en wat zoekmachines er mee doen.
  2. Gebruik de meta-tags generator om juiste meta-tags te maken.
  3. Laat gratis uw website analyseren en krijg professioneel advies van onze experts.
  4. Zorg voor een goede aanmelding bij de zoekmachines en kies 1 van onze pakketten.
gratis uitproberen BE pakket voor 49 uro aanmelden zoekmachines EU pakket voor 79 euro aanmelden zoekmachines Wereld pakket voor 99,= euro aanmelden zoekmachines
Gratis uitproberen BE pakket EU pakket Wereld pakket
       
meta-tags seo, domeinnaam, optimalisatie Tags: seo, domeinnaam, optimalisatie
© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 15-12-2019