Terug Gelijk uw website aanmelden

Social bookmarking


Social bookmarking is eigenlijk gewoon je favoriete internetpagina’s online bijhouden. Doordat jouw bookmarks openbaar zijn krijg het de sociale dimensie: anderen kunnen ook jouw lijstje van favoriete bookmarks bekijken. En je kunt zelf natuurlijk in de bookmarks van anderen kijken. Social bookmarking is een methode om via internet bookmarks ofwel favorieten te delen.

Het is een combinatie van:

  • het vastleggen van favorieten
  • het toekennen van tags ofwel trefwoorden aan die favorieten
  • het delen van deze informatie via een website.

Social bookmarking biedt een alternatief voor zoekmachines als Google en Ilse: waar zoekmachines uitgaan van algoritmes om relevante informatie te tonen, staat bij social bookmarking de gebruiker aan de basis van de resultaten en is het uitgangspunt het delen van kennis. Bij populaire zoekbegrippen als ziektekostenverzekeringen en hypotheken hebben zoekmachines grote moeite om relevante sites te tonen door het grote aantal websites waar zoekmachine-optimalisatie belangrijker is dan de inhoud van de site. Social bookmarking heeft hier de potentie wèl relevante informatie te tonen.

Hieronder staan enkele voorbeelden van Social Bookmarking websites:       

Bestellen

       
gratis uitproberen BE pakket voor 49 uro aanmelden zoekmachines EU pakket voor 79 euro aanmelden zoekmachines Wereld pakket voor 99,= euro aanmelden zoekmachines
Gratis Uitproberen BE Pakket EU Pakket Wereld Pakket
       
Tags: meta-tags, social, bookmarking  Tags: meta-tags, social, bookmarking
© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 15-12-2019