Terug Gelijk uw website aanmelden

verkeerde schrijfwijze van robot.txt - juist is robots.txt


U zocht naar robot.txt maar let op: dat is de verkeerde schrijfwijze. Een robot.txt bestaat niet. De juiste schrijfwijze is robots.txt dus met een 's'.

De robots.txtDe robots.txt file plaatst u in uw www directory.

Dus www.uwdomeinnaam.be/robots.txt is de plaats waar deze moet komen te staan. Deze file geeft aan hoever de zoekmachines door mogen lopen binnen uw site.

Zo wilt u bijvoorbeeld een zoekmachines spider liever buiten de deur houden van een map zoals "klanten" en zoals een map "images". Uiteraard is het een verzoek, geen garantie. En als u wilt dat de map /geheim1960 door niemand gevonden gaat worden moet u deze misschien niet op internet zetten, en al helemaal niet in uw robots.txt bestand. Het veilig afschermen van gegevens doet u dan ook met bijvoorbeeld wachtwoordbeveiliging zoals .htaccess of login-script.

Een robots.txt bestand zou er dan dus zo uit kunnen zien:Soms verzoeken zoekmachines om in deze file een regel toe te voegen.
Die ziet er dan uit als:

Allow: spider-xyz

Let er dus op dat u robots.txt met een 's' schrijft want daar gaat het nog wel eens mis. Een robot.txt zal niet worden gezien door de zoekmachines, alleen robots.txt is de juiste schrijfwijze.

 

Voorbeeld

 

Download ons voorbeeld txt bestand en zet dit in de root van uw website. Met root bedoelen we de www map ookwel http_docs of public_html geheten.De bedoeling is dus dat het bestand staat op de juiste plek en dat is

www.uwwebsite.be/robots.txt

Klik hieronder met uw rechtermuisknop om een voorbeeld tekst bestand te downloaden (kies voor opslaan als of voor bewaar als). Pas het bestand zonodig aan en plaats het op uw eigen website.

 

robots.txt

 

Meta-tags - de belangrijkste zaken samengevat

       
Uiteraard mag u de meta-tags op alle pagina's plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met steekwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte meta-tags te verzinnen maar u zult zien dat het werkt. Maak er tijd voor, het levert bezoekers op!
  1. Lees verder waarom meta-tags belangrijk zijn en wat zoekmachines er mee doen.
  2. Gebruik de meta-tags generator om juiste meta-tags te maken.
  3. Laat gratis uw website analyseren en krijg professioneel advies van onze experts.
  4. Zorg voor een goede aanmelding bij de zoekmachines en kies 1 van onze pakketten.
gratis uitproberen BE pakket voor 49 uro aanmelden zoekmachines EU pakket voor 79 euro aanmelden zoekmachines Wereld pakket voor 99,= euro aanmelden zoekmachines
Gratis uitproberen BE pakket EU pakket Wereld pakket
       
meta-tags, robot, txt  Tags: meta-tags, robot, txt

 

 

© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 15-12-2019