Terug Gelijk uw website aanmelden

Meta-tags in Joomla

 

Metatags in JoomlaJoomla! is een van de meest krachtige Open Software Informatie systeem (CMS) ter wereld. Het wordt wereldwijd toegepast, van eenvoudige websites tot complexe bedrijfsapplicaties. Joomla! is eenvoudig te installeren, eenvoudig in onderhoud en betrouwbaar.

Joomla! is zoekmachine vriendelijk en ondersteunt het gebruik van meta=-tags. Dat is dus iets anders dan zoekmachine geoptimaliseerd! Joomla heeft een aantal instellingen die u zeker moet benutten.

 

Joomla versie 1.5

 

 1. URL Rewrite is in Joomla 1.5 geregeld door SEO settings in je Global configuration. Je kan kiezen uit een drietal opties maar helaas zit in elke optie ook het item ID nummer in de URL.

  • SEF aan (SEF betekent Search Engine Friendly), die geeft je direct URLs met de titel, maar met index.php ertussen. (ook bij windows hosting)
  • SEF met gebruik van .htaccess, die geeft ook de URL met titel, maar dan zonder de index.php
  • Gebruik je suffix, dan zet die .html achter je URL
  • Let op! Joomla 1.5 gebruikt de titel alias, maar je moet zelf de “-” plaatsen, ander krijg je %20% tussen je woorden.
 2. Joomla! gebruikt de standaard artikel titel. Als je dit wilt aanpassen dan kun je de nieuwe Joomla 1.5 SEF patch gebruiken van Joomlatwork.com. Als je de SEF patch gebruikt krijg je een extra SEO tabblad in je configuratie scherm, vergeet niet om daar minimaal [TITLE] in te vullen, anders krijg je de URL als titel.

 3. Meta-tags zitten net zoals in de vorige versie van Joomla! ingebouwd voor artikelen en site wide via je Global configuration. Ook hier geldt weer dat je voor meer controle de SEF patch van Joomlatwork.com  moet gebruiken.

 

Joomla versie 1.0.x

 

 

 1. URL rewrite van Joomla! is een SEO optie beschikbaar in het configuratie scherm, een standaard htaccess.txt bestand hiervoor is meegeleverd en moet hernoemd worden naar .htaccess waarmee de URL gemaakt wordt op basis van ID nummers zoals www.domeinnaam.nl/info/produkt in plaats van www.domeinnaam.nl/index.php?url%pag-12we  Dit is een goed begin maar wil je nou gelijk goed aan de slag met Joomla! installeer dan een SEF Component zoals sh404SEF die je veel betere URLs geeft. SEF betekent Search Engine Friendly URLs. Ook zorg je er dan gelijk voor dat er juiste 404 pagina's met een 404 header in beeld komen in plaats van de standaard Joomla! 200 oke met daarna een redirect naar de Homepage.

 2. Titel met dezelfde SEF component krijg je de mogelijkheid om de alias functie te gebruiken voor je URL zodat je de normale artikel titel kunt gebruiken voor je optimalisatie. Voor het optimaal kunnen gebruiken van titels, ook voor je menu structuren, kun je de SEF Patch van Joomlatwork gebruiken, de betaalde versie geeft je zelfs een apart HTML Titel veld voor nog controle.
 3. De meta-tags description en metatags keyword opties zitten al standaard in Joomla! ingebouwd voor ieder artikel, maar niet voor menu items, hiervoor heb je dan weer de bovengenoemde SEF Patch nodig.

Instellen

 

Er zijn een 2tal tabs te vinden waardoor je makkelijk metatags in Joomla! kan instellen. Allereerst is er de hoofdinstelling op het scherm Global Configuration - Metadata. Metadata is ander woord voor metatags. Dit invoerscherm ziet er zo uit:


metatags joomla - Global Configuration - Metadata

Voor beide Joomla versies geldt, maak geen gebruik van de Global meta-tags settings! Bij versie 1.0.x krijg je dan dat de Globals bovenop de pagina meta-tags komen waardoor je steeds dezelfde meta-tags in de zoekmachine krijgt. In de nieuwe versie 1.5 gaat dit nog niet beter dus laat beide velden leeg.

Wat je vervolgens moet doen is per pagina de meta-tags gaan invoeren. Klik hiervoor naar het scherm Content Items Manager en kies een pagina die je wilt aanpassen. Rechts naast de pagina zal je een invoerscherm zien onder het tabje Meta Info

joomla metatags - Content Items Manager - metainfo

Vul hier voor iedere pagina de description (de omschrijving) en de keywords (de steekwoorden) helemaal in. Zorg er voor dat alle informatie per pagina relevant is. Dus ga er even voor zitten, het is een secuur werkje!

Zoekmachine optimalisatie gaat veel verder dan een zoekmachine vriendelijke website. Met een gratis opensource content management systeem een website bouwen die geoptimaliseerd is voor de zoekmachines is niet mogelijk. Maar met de bovenstaande tips is uw website in ieder geval zoekmachine vriendelijk en dat is beter dan niets.

Meta-tags - de belangrijkste zaken samengevat

       
Uiteraard mag u de meta-tags op alle pagina's plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met steekwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte meta-tags te verzinnen maar u zult zien dat het werkt. Maak er tijd voor, het levert bezoekers op!
 1. Lees verder waarom meta-tags belangrijk zijn en wat zoekmachines er mee doen.
 2. Gebruik de meta-tags generator om juiste meta-tags te maken.
 3. Laat gratis uw website analyseren en krijg professioneel advies van onze experts.
 4. Zorg voor een goede aanmelding bij de zoekmachines en kies 1 van onze pakketten.
gratis uitproberen BE pakket voor 49 uro aanmelden zoekmachines EU pakket voor 79 euro aanmelden zoekmachines Wereld pakket voor 99,= euro aanmelden zoekmachines
Gratis uitproberen BE pakket EU pakket Wereld pakket
       
meta-tags joomla cms  Tags: meta-tags, joomla, cms
© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 08-12-2019