Terug Gelijk uw website aanmelden

Hoe kunnen links uw PageRank beinvloeden?

     

Allereerst leggen we uit wat een pagerank is:

 
     

De Google PageRank is een indexcijfer op een schaal van nul tot tien. Dit cijfer is medebepalend voor uw score in de resultatenlijst en staat in de Google Toolbar.

Eigenlijk kunt u een link naar uw site zien als een stem. Andere internet website beheerders geven aan dat uw site het waard is om te bezoeken. En door naar u toe te linken stemmen ze op uw site. En hoe meer stemmen, hoe beter u zult scoren.

metatag zoekmachine aanmelden
 

PageRank is afhankelijk van twee factoren: het aantal links naar uw pagina en het gewicht van deze links. Zomaar een gratis link naar uw site heeft geen nut. Iedere inkomende link geeft een aantal punten door. Hoe hoger de PageRank van een pagina, hoe meer punten deze doorgeeft.

Na het installeren van de Google Toolbar op uw computer zet u bij 'Opties' de PageRankmeter aan. Hiermee meet u van alle sites die u bezoekt de populariteit.

Een Toolbar PageRank is niet gelijk aan een echte PageRank. Gebruik ongeveer de volgende omreken methode:

Toolbar PageRank = Real PageRank

        0             = 0 - 10
        1             = 10 - 100
        2             = 100 - 1000
        3             = 1000 - 10.000

enzovoort...
     

De Pagerank uit de Google toolbar werkt op basis van een wiskundige formule:

  PR(A) = (1-d) + d (PR(T1)/C(T1) + ... + PR(Tn)/C(Tn))

Het zou te ver gaan om deze formule hier uit te leggen maar de uitkomst is altijd een getal, de PageRank.
Links naar uw website kunnen uw pagerank beinvloeden. Maar let op, er is een goede en een slechte manier van linken.
     

Linken van en naar uw site

     

Om het voor u inzichtelijk te maken hebben we 2 simpele voorbeelden gemaakt. De getallen die er bij staan zijn dus de uitkomsten van de wiskundige formule. Hoe hoger het getal op de eerste pagina, home, hoe beter uw score en hoe beter de pagerank zal zijn.

     
     

In voorbeeld 1 heeft u een website van 4 pagina's. De homepage linkt naar 3 onderliggende pagina's en vanaf uw "Links" pagina heeft u 4 linkjes opgenomen naar 4 andere website's. Aardig... maar u heeft er helemaal niets aan!

     
     

In het tweede voorbeeld heeft u in basis de zelfde opzet, maar dan wel een link terug naar uw site. U ziet dat de homepage gelijk beter scoort. Een mooi voorbeeld is PHPbb. Deze software voor forums is gratis, miljoenen websites over de hele wereld gebruiken deze software en onderaan staat altijd het linkje naar PHPbb.com. Hierdoor krijgt de homepage dus honderduizende links, en dat is weer goed voor de pagerank.

 

Meta-tags - de belangrijkste zaken samengevat

       
Uiteraard mag u de meta-tags op alle pagina's plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met steekwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte meta-tags te verzinnen maar u zult zien dat het werkt. Maak er tijd voor, het levert bezoekers op!
  1. Lees verder waarom meta-tags belangrijk zijn en wat zoekmachines er mee doen.
  2. Gebruik de meta-tags generator om juiste meta-tags te maken.
  3. Laat gratis uw website analyseren en krijg professioneel advies van onze experts.
  4. Zorg voor een goede aanmelding bij de zoekmachines en kies 1 van onze pakketten.
gratis uitproberen BE pakket voor 49 uro aanmelden zoekmachines EU pakket voor 79 euro aanmelden zoekmachines Wereld pakket voor 99,= euro aanmelden zoekmachines
Gratis uitproberen BE pakket EU pakket Wereld pakket
       
META NAME = DESCRIPTION | meta name description Tags: meta-tags, pagerank, links
© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 12-12-2019