Terug Gelijk uw website aanmelden

Sitebouw Tips JavaScript

 

Iets wat vaak vergeten wordt bij zoekmachine optimalisatie (SEO) is de programmeertaal waar men mee werkt. Iedere taal komt namelijk iets anders tevoorschijn in de zoekmachines. Zo gebruikt HTML een hele set aan basis protocollen om teksten en afbeeldingen zichtbaar te maken. Daarintegen gebruikt PHP weer hele andere codes.

Veel mensen denken nog steeds in HTML voor de zoekmachines maar programmeurs gebruiken eerder php, asp, javascript, ajax toepassingen, cgi, perl of 1 van de vele andere mogelijkheden. En voor iedere taal is een aparte SEO strategie nodig.

JavaScript

 

JavaScript wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het bouwen van websites met dynamische inhoud. Maar vaak is JavaScript niet zoekmachine vriendlijk.

 <script type="text/javascript">
// code
</script>

Door het verkeerd gebruiken van JavaScript kan een zoekmachine spider vastlopen bij het doorzoeken van uw website. Daarom is een betere oplossing om een JavaScript apart aan te roepen. De oplossing is dan:

  1. Maak een kopie van de broncode in bijvoorbeeld kladblok
  2. Bewaar de code als js bestand, dus  voorbeeld.js
  3. Upload het bestand naar uw webserver
  4. Plaats in de webpagina een referentie naar de code. Dit ziet er ongeveen zo uit:

<script language="JavaScript"
  type="text/javascript"
  src="voorbeeld.js">
</script>

Dit is slecht 1 van de mogelijke oplossingen maar hou dus altijd rekening met het feit dat zoekmachine spiders soms vastlopen op JavaScript en dat dit dus simpel is op te lossen.

meta-tags - Waar te plaatsen ?

 

Uiteraard mag u de meta-tags op alle pagina's plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met steekwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte meta-tags te verzinnen maar u zult zien dat het werkt.

JavaScript -  de belangrijkste zaken samengevat

       
JavaScript wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het bouwen van websites met dynamische inhoud. Maar vaak is JavaScript niet zoekmachine vriendelijk. Plaats JavaScripts dan ook extern.
  1. Lees verder waarom meta-tags belangrijk zijn en wat zoekmachines er mee doen.
  2. Gebruik de meta-tags generator om juiste meta-tags te maken.
  3. Laat gratis uw website analyseren en krijg professioneel advies van onze experts.
  4. Zorg voor een goede aanmelding bij de zoekmachines en kies 1 van onze pakketten.
       
gratis uitproberen aanmelden zoekmachines BE pakket voor 49 uro aanmelden zoekmachines EU pakket voor 79 euro aanmelden zoekmachines Wereld pakket voor 99,= euro aanmelden zoekmachines
gratis uitproberen BE pakket Europa pakket Wereld Pakket
       
javascript, broncode, seoTags: javascript, broncode, seo

© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 10-12-2019