Terug Gelijk uw website aanmelden

Speciale Meta-tag voor Internet Explorer 8

 

In december 2007 ontving de nieuwe internetbrowser van Microsoft nog veel lof toen het zonder moeite de zogenaamde Acid2 test doorstond. Een veelgebruikte test om de compatibiliteit van internetbrowsers te testen.

Op de Internet Explorer-blog liet ontwikkelaar Chris Wilson echter weten dat de nieuwe en geavanceerde functies van de browser, 'super standards' genaamd, standaard zijn uitgeschakeld om de terugwaartse compatibiliteit van de browser te kunnen garanderen, meldt PC World.

De oplossing: meta-tags !

 

Door een specifieke meta-tag in de code van een website te plaatsen kunnen webontwikkelaars deze modus inschakelen en op die manier hun websites laten profiteren van de nieuwe standaarden binnen IE8. Wanneer deze meta-tag niet wordt geplaatst is een site 'officieel' niet IE8 compliant, en rendert IE8 de website zoals IE6 of IE7 dat nu doen. Uiteraard is er binnen de internet gemeenschap een hele discussie gaande over deze oplossing maar feit is dat u het met 1 simpele regel in de broncode kunt oplossen.


De regel die u moet plaatsen in de broncode is:

meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=8"

Meta-tags - de belangrijkste zaken samengevat

       
Uiteraard mag u de meta-tags op alle pagina's plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met steekwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte meta-tags te verzinnen maar u zult zien dat het werkt. Maak er tijd voor, het levert bezoekers op!
  1. Lees verder waarom meta-tags belangrijk zijn en wat zoekmachines er mee doen.
  2. Gebruik de meta-tags generator om juiste meta-tags te maken.
  3. Laat gratis uw website analyseren en krijg professioneel advies van onze experts.
  4. Zorg voor een goede aanmelding bij de zoekmachines en kies 1 van onze pakketten.
gratis uitproberen BE pakket voor 49 uro aanmelden zoekmachines EU pakket voor 79 euro aanmelden zoekmachines Wereld pakket voor 99,= euro aanmelden zoekmachines
Gratis uitproberen BE pakket EU pakket Wereld pakket
       
META NAME = DESCRIPTION | meta name description  Tags: meta-tags, ie8, explorer
© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 12-12-2019