Terug Gelijk uw website aanmelden

Wat is een Favicon.ico ?

     

Heel veel mensen ontdekken iedere keer een fout in hun statistieken. Heeft u een mooie website gemaakt of laten maken maar dagelijks een hele rij foutcode 404-not found voor het bestandje  favicon.ico  Op deze pagina zullen wij u uitleggen wat een favicon precies is en dat het belangrijk is om deze op uw website te plaatsen. Zo is uw website al weer een stukje meer geoptimaliseerd voor de zoekmachines.

Wat is dat?

Het is een icoon dat je in de bovenbalk voor het internet adres ziet te staan. Bijna alle bekende browsers zoals Internet Explorer 5+, Mozilla Firefox, Netscape 7.0+ en Opera 7.0+ ondersteunen dit mini plaatje.

Heb je zo'n icoontje niet, dan krijg je dus voor iedere bezochte pagina een foutmelding.

 
     

Een favicon.ico moet een formaat hebben van 16 bij 16 pixels. Is het een ander formaat, dan wordt het genegeerd en zie je dus niks. Een icoontje kun je maken met een icon editor, met een online generator of met bijvoorbeeld Photoshop.

Vergeet niet dat het bestand favicon.ico op je server moet komen te staan. Plaats het gewoon in de rootdirectory, de www-map.Tenslotte moet je nog naar het ikoon verwijzen in de head sectie van alle pagina's op je site. Dat verwijzen doe je met behulp van de link-tag.

Voorbeeld:

<head>
<title>dit is de titel van mijn pagina.</title>
<link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico" type="image/x-icon" />
</head>


N.B. de bovenstaande code 'href=/favicon.ico' bevat een /. Hiermee geef je aan dat favicon.ico in de rootdirectory staat.
   

Gelijk gratis hier online een favicon.ico maken?

Gebruik de favicon ico generator >>

 

 

aanmelden, zoekmachines, metatags, optimalisatie  Tags: favicon, ico, shortcut, uitleg
© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 12-12-2019