Terug Gelijk uw website aanmelden

Betekenis van de Rel="nofollow" & het lekken van pagerank

 

Probeer er op te letten dat u geen pagerank lek heeft op uw pagina's. Wilt u een link plaatsen maar niet de zoekmachine robot kwijtraken, plaats dan in de a href altijd de volgende extra tekst:

rel="nofollow"

Deze extra toevoeging in de broncode zorgt er voor dat u geen pagerank meer lekt.

Waarom de rel="nofollow" tag gebruiken ?

 

De rel=nofollow wordt vooral gebruikt op blogs, fora en gastenboeken. Maar het kan ook perfect gebruikt worden op je website indien je niet wilt dat bepaalde links (intern of extern) worden gevolgd en zo ook je Pagerank meegaat. Met het toevoegen van de rel=nofollow vertel je de spiders eigenlijk dat die link mogelijks niet door jezelf daar werd geplaatst (in geval van blogs, fora enzovoort) en daarom niet noodzakelijk werd goedgekeurd. Dat wil niet zeggen dat de spiders die link als slecht gaan aanzien. Het geeft gewoon aan dat die link niet in verband staat met je eigen webiste. Je website kan en zal dus zeker geen schade oplopen mocht er ergens een link naar jouw site staan met een rel=nofollow.

Hoe te gebruiken ?

 

De rel=nofollow kan gebruikt worden voor tekstlinks (al dan niet met anker tekst) en afbeelding links. Hier onder een voorbeeld hoe te gebruiken bij een tekstlink:

<a href://www.testdomein.be/pagina.html">Bezoek deze website</a>

Na het toevoegen van de tag zal het er zo gaan uitzien :<a href://www.testdomein.be/pagina.html" rel="nofollow">Bezoek deze website</a>

Als de google spider deze tag ziet staan dan zal google

 

  1. Deze link NIET volgen. Dit wil niet zeggen dat je pagina niet geïndexeerd kan/zal worden maar het zal niet via de rel=nofollow link zijn. Alle andere links die naar je pagina linken (zonder de nofollow) worden wel nog gevolgd.
  2. GEEN waarde geven aan de link met betrekking tot de Page Rank. De page rank is niks meer dan een stemming van externe sites naar je pagina. Hoe meer stemmen (links dus) naar je pagina verwijzen hoe groter de kans dat je hoogt komt te staan in de SERPS. De rel=nofollow zorgt ervoor dat die link geen stem krijgt. Meer over links en de kracht van het linken werd reeds eerder besproken.
  3. De ankertekst GEEN waarde geven. Linken naar een pagina met keywords die op die pagina en titel terug komen geven een extra waarde aan die link en de pagina dus is dit een ideale manier om links te krijgen. Met deze tag zal google geen waarde hechten aan die ankertekst.

 

 

meta-tags - Waar te plaatsen ?

 

Uiteraard mag u de meta-tags op alle pagina's plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met steekwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte meta-tags te verzinnen maar u zult zien dat het werkt.

rel="nofollow"  -  de belangrijkste zaken samengevat

       
De rel="nofollow" wordt gebruikt door de spiders van de zoekmachines en helpt u tegen het lekken van Pagerank.
  1. Lees verder waarom meta-tags belangrijk zijn en wat zoekmachines er mee doen.
  2. Gebruik de meta-tags generator om juiste meta-tags te maken.
  3. Laat gratis uw website analyseren en krijg professioneel advies van onze experts.
  4. Zorg voor een goede aanmelding bij de zoekmachines en kies 1 van onze pakketten.
       
gratis uitproberen aanmelden zoekmachines BE pakket voor 49 uro aanmelden zoekmachines EU pakket voor 79 euro aanmelden zoekmachines Wereld pakket voor 99,= euro aanmelden zoekmachines
gratis uitproberen BE pakket Europa pakket Wereld Pakket
       
Bookmark http://www.meta-tag-nofollow.be  META NAME = Tags: rel, nofollow, name, meta-tag

 

© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 12-12-2019