Terug Gelijk uw website aanmelden

Betekenis van de Meta tag Rel="canonical" & dubbele inhoud

 

canonical invloed op uw vermeldingGoogle, Live en Yahoo ondersteunen het gebruik van de canonical tag in uw broncode.

Wat is het probleem: stel u heeft een website pagina met de volgende denkbeeldige URL:

  • a) www.bedrijfsnaam.be/page-id=123?/size12/~dyn987

En de inhoud van deze pagina staat ook op:

  • b) www.bedrijfsnaam.be/pagina/123/size12/type987

De URL uit regel a) is vaak het resultaat van CMS-systemen met onvriendelijke URL. De URL uit voorbeeld b) is wel goed voor de zoekmachines, leesbaar en spiderbaar alleen is er 1 probleem: u heeft een dubbele inhoud. Twee verschillende URL's maar wel de zelfde inhoud. De 1 linkt naar a en de ander naar b. Daardoor lekt u ook nog pagerank.

rel="canonical"

Door deze extra toevoeging in de broncode zorgt er voor dat zoekmachines begrijpen wat de hoofdpagina is als er sprake is van dubbele inhoud. Door betere sturing naar de belangrijkste pagina zal ook de pagerank beter op de juiste pagina toegepast gaan worden. En dat is weer goed voor uw ranking en vermelding.

In ons voorbeeld komt dan dus op de pagina uit voorbeeld a) de volgende tekst in de broncode, in het head gedeelte van uw site:

<link rel="canonical" href="www.bedrijfsnaam.be/pagina/123/size12/type987" />

 

De in de canonical link aangegeven pagina zal dan worden geïndexeerd. Ook zal een zoekmachine aan deze pagina de hoogste autoriteit toekennen. De canonical link werkt als hint voor de zoekmachines, dit betekent dat de canonical link niet per definitie door de zoekmachine word overgenomen of gevolgd.

Waarom de rel="canonical" tag gebruiken ?

 

De rel=canonical is niet een echte metatag maar meer een html beschrijving. Met het toevoegen van de rel=canonical vertel je de spiders eigenlijk welke pagina de hoofdpagina is als er dubbele inhoud ontstaat. Dat wil niet zeggen dat de spiders de andere pagina als slecht gaan aanzien. Ook staat er geen straf op het hebben van dubbele content. Dat verhaal is een mythe.

Hoe te gebruiken ?

 

De rel=canonical kan gebruikt worden in de broncode:

<link rel="canonical" href="url" />

De url van een canonical link mag relatief zijn. Echter raden wij aan om gebruik te maken van absolute links om eventuele problemen te voorkomen. De canonical link mag echter alleen linken naar een pagina op hetzelfde domein.

 

Metatags - Waar te plaatsen ?

 

Uiteraard mag u de metatags op alle pagina's plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met steekwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte metatags te verzinnen maar u zult zien dat het werkt.

rel="canonical"  -  de belangrijkste zaken samengevat

       
De rel="canonical" wordt gebruikt door de spiders van de zoekmachines en zoekmachines als er dubbel inhoud staat om te bepalen welke inhoud (url) het belangrijkste is.
  1. Lees verder waarom meta-tags belangrijk zijn en wat zoekmachines er mee doen.
  2. Gebruik de meta-tags generator om juiste meta-tags te maken.
  3. Laat gratis uw website analyseren en krijg professioneel advies van onze experts.
  4. Zorg voor een goede aanmelding bij de zoekmachines en kies 1 van onze pakketten.
       
gratis uitproberen aanmelden zoekmachines BE  pakket voor 49 uro aanmelden zoekmachines EU pakket voor 79 euro aanmelden zoekmachines Wereld pakket voor 99,= euro aanmelden zoekmachines
gratis uitproberen BE pakket Europa pakket Wereld Pakket
       
rel canonical meta-tags Tags: rel, canonical, meta-tags

 

© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 12-12-2019