Terug Gelijk uw website aanmelden

Mobile search en seo

 

Er is een groot verschil tussen mobile search zoek resultaten op mobieltjes waarmee je kunt internetten en de zoek resultaten die worden weergegeven op een desktop browser op een normale PC. Dat is een belangrijke reden waarom er nagedacht moet worden over zoekmachine optimalisatie voor mobiel internet. Zoekmachines splitsen steeds meer naar normale website voor desktop browsers en mobiele websites voor smartphones.

Een website die enkel geoptimaliseerd is voor desktop search is dus niet voldoende om ook goede rankings te behalen bij mobiele zoek resultaten. Mensen zoeken anders met een mobieltje. We zullen drie belangrijke verschillen tussen desktop en mobile search bespreken.

Google Places

 

google places logoGoogle Places is de dienst van Google welke bedrijfseigenaren de mogelijkheid biedt om voor hun bedrijf een plaatspagina aan te maken. De plaatspagina wordt onder andere weergegeven in Google Maps en Google Search. Mobiele zoek resultaten richten zich op lokale zoek resultaten. De gedachte is dat u graag iets in de buurt wilt vinden. Aanbiedingen van Google Places verschijnen dus vaak hoger bij mobiele zoek resultaten dan bij desktop resultaten. Daarom is Google Places belangrijk voor lokale bedrijven die geïnteresseerd zijn in mobiele zoekmachine optimalisatie. Afhankelijk van de producten en diensten van uw bedrijf is geo-targetting (content weergeven afhankelijk van de locatie van de bezoeker) een goede keuze. Het is simpelweg beter voor de mobiele visibiliteit van je website in Google.

Suggesties van autocomplete


autocomplete mobile searchOp je mobieltje begin je te typen en voordat je het weet staat er al een heel woord. Dat is autocomplete. Autocomplete resultaten gedragen zich als normale zoekresultaten. Optimaliseer je mobiele website dus voor deze mobiele zoeksuggesties door gebruikers te verleiden een call to action te ondernemen naar een bepaalde suggestieve zoekterm die wordt aangeboden via autocomplete.

Een call to action is te verbeteren door gebruik te maken van een pakkende titel. En omdat het mobiel internet is, adviseren wij een korte pakkende titel. Een titel zoals "home" of "welkom" kan echt niet meer!
 

 

 

Gepersonaliseerde zoekresultaten


Google maakt gebruik van onder andere cookies. Bestandjes die bijhouden waar je naar kijkt. Zo weten zoekmachines wat jouw interesses zijn. De resultaten bij mobiel zoeken zijn meer gerelateerd aan de interesses van de surfer in kwestie en worden bij mobiele browsers vaker getoond dan bij desktops browsers. Maak dus een goede afweging tussen generieke of juist hele specifieke woorden.

Uiteraard is Google mobile een bekende mobiele zoekmachine maar vergeet niet dat mensen ook op andere manieren zoeken. Niet alleen via m.bing of yahoo mobile maar ook via twitter of facebook. Google zal proberen om haar dominante positie in mobiel zoeken te behouden. Daarom zullen er ongetwijfeld nog meer verschillen ontstaan tussen mobiel en desktop search.

    google-places-maps-mobile
BingMobile

 

 

Metatags en Mobi - Wat zijn uw kansen ?

Google GoMo initiatiefOns advies is dan ook om uw website duidelijk te splitsen: een normale website geschikt voor desktop browsers en een 2de, mobiele website maken speciaal geschikt is voor mobieltjes en maximaal gebruik maakt van de functies die een mobieltje nu net zo uniek maken!

De beste oplossing is een normale website voor PC gebruik en een aparte website voor mobieltjes.


Een tip om dit goed op te lossen is:

SiteOp.mobi logo


http://www.siteop.mobi

Mobieltjes en Meta-tags

       
Misschien is het wel tijd voor een geheel eigen, specifieke mobiele website - siteop.mobi !
  1. Lees verder waarom meta-tags belangrijk zijn en wat zoekmachines er mee doen.
  2. Gebruik de meta-tags generator om juiste meta-tags te maken.
  3. Laat gratis uw website analyseren en krijg professioneel advies van onze experts.
  4. Zorg voor een goede aanmelding bij de zoekmachines en kies 1 van onze pakketten.
gratis uitproberen BE pakket voor 49 uro aanmelden zoekmachines EU pakket voor 79 euro aanmelden zoekmachines Wereld pakket voor 99,= euro aanmelden zoekmachines
Gratis uitproberen BE pakket EU pakket Wereld pakket
       
seo meta-tags, sitebouw, tips, redirectTags: mobiele, search, google, places, mobile, search

 

© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 12-12-2019