Terug Gelijk uw website aanmelden

Mobiele meta-tags voor de Smartphone

 

mobiel-toestelMobiele meta-tags kunnen worden geïntegreerd in de mobiele-geoptimaliseerde HTML-documenten om het document te identificeren als "gemaakt voor mobiel '. Wij hebben een aantal gangbare mobiele metatags en hun interpretaties voor mobiele browsers, mobiele zoekmachine spiders en robots voor u op een rijtje gezet.

De MobileOptimized meta-tag


Microsoft is de uitvinder van deze MobileOptimized meta-tag die de lay-out breedte voor mobiele opmaak weergeeft in Internet Explorer Mobile (dat wil zeggen Pocket IE).

Voorbeeld van de MobileOptimized meta-tag:

<meta name="MobileOptimized" content="width" />

Sommige niet-MS mobiele browsers gebruiken deze tag om het gebruik van single column lay-outs af te dwingen. Mobiele browsers en mobiele zoekmachine spiders maken ook gebruik van deze META-tag om mobiele-geoptimaliseerde HTML te identificeren.

De HandheldFriendly metatag

 

De HandheldFriendly META-tag werd oorspronkelijk gesteund door AvantGo mobiele browsers in Palm-apparaten om mobiele-geoptimaliseerde content te identificeren.

Vandaag de dag wordt deze tag algemeen geïnterpreteerd door mobiele browsers en spinnen als een indicator van de mobiele opmaak en een richtlijn om het web document weer te geven zonder het te schalen.

De waarde van deze metatag is "true" voor de mobiele opmaak en "false" voor desktop-geoptimaliseerde HTML.

Voorbeeld van de HandheldFriendly metatag:

<meta name="HandheldFriendly" content="true" />

 

 

Start uw aanmelding bij de zoekmachines en bing

De ViewPort metatag

 

Veel smartphone browsers schalen webpagina's tot een breed "viewport width", deze is geschikt voor het weergeven van desktop-geoptimaliseerde opmaak.

Met deze browsers kan de gebruiker in-en uitzoomen van geschaalde webpagina's. Bijvoorbeeld, Opera Mobile maakt gebruik van een standaard viewport breedte van 850 pixels, de iPhone maakt gebruik van een standaard breedte van 980 pixels.

De Viewport META-tag regelt de logische afmetingen en het schalen van de browser viewport venster in vele smartphone browsers, waaronder Safari Mobile voor de iPhone, Android-browser, de browser webOS in Palm Pre en Pixi apparaten, Opera Mini, Opera Mobile en BlackBerry browsers.

Het plaatsen van de Viewport metatag geeft aan dat de document opmaak is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

Voorbeeld van de Viewport metatag:

<meta name="viewport" content="width=240,user-scalable=no" />

 

Dit is een vereenvoudigde versie van de Viewport tag die de browser viewport breedte maximaal op 240 pixels zet zorgt ervoor dat de gebruiker schaling de inhoud niet kan schalen.

<meta name="viewport" content="width=240, height=320, user-scalable=yes, initial-scale=2.5, maximum-scale=5.0, minimum-scale=1.0" />

De inhoud waardes van de Viewport META-tag worden door komma's gescheiden en bevatten een lijst met richtlijnen en
hun waarden.

Viewport-Metatag

Waarde in het voorbeeld

Omschrijving

width width=320
width=device-width
Logische breedte van de viewport, in pixels. De speciale device-width waarde geeft aan dat de viewport breedte de scherm breedte van het apparaat moet worden.
height height=480
height=device-height
Logische hoogte van de viewport, in pixels. De speciale device-height waarde geeft aan dat de viewport hoogte de scherm hoogte van het apparaat moet worden.
user-scalable user-scalable=no Geeft aan of de gebruiker kan in-en uitzoomen van de viewport, de weergave van een webpagina kan schalen. Mogelijke waarden zijn yes of no.
initial-scale initial-scale=2.0 Stelt de eerste schaling of uitzoom factor (of multiplier) in en kan worden gebruikt voor het bekijken van een webpagina. Een waarde van 1,0 toont een ongeschaald webdocument.
maximum-scale maximum-scale=2.5 Stelt voor de gebruiker een maximale limiet voor het schalen en zoomen van een webpagina. Waarden zijn numeriek en kunnen van 0,25 tot 10,0 lopen.
minimum-scale minimum-scale=0.5 Beperkt de gebruiker tot een een minimum voor het vergroten of inzoomen op een webpagina. Waarden zijn numeriek en kunnen van 0,25 tot 10,0.

  

Metatags en Mobi - Wat zijn uw kansen ?

Is uw website eigenlijk wel geschikt voor het mobiele netwerk?
Hoe ziet uw website er uit op een smartphone of op een tablet?

De beste oplossing is een normale website voor PC gebruik en een aparte website voor mobieltjes.
Een tip is http://www.siteop.mobi

Mobieltjes en Meta-tags

       
Misschien is het wel tijd voor een geheel eigen, specifieke mobiele website - siteop.mobi !
  1. Lees verder waarom meta-tags belangrijk zijn en wat zoekmachines er mee doen.
  2. Gebruik de meta-tags generator om juiste meta-tags te maken.
  3. Laat gratis uw website analyseren en krijg professioneel advies van onze experts.
  4. Zorg voor een goede aanmelding bij de zoekmachines en kies 1 van onze pakketten.
gratis uitproberen BE pakket voor 49 uro aanmelden zoekmachines EU pakket voor 79 euro aanmelden zoekmachines Wereld pakket voor 99,= euro aanmelden zoekmachines
Gratis uitproberen BE pakket EU pakket Wereld pakket
       
seo meta-tags, sitebouw, tips, redirectTags: mobiele, metatags, XHTML-MP, smartphone, MobileOptimized, HandheldFriendly, meta, name, viewport

 

© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 08-12-2019