Terug Gelijk uw website aanmelden

meta-tags Invloed Meter

 

Soms zijn er mensen die beweren dat de meta-tags absoluut niks met je ranking doen. "Metanames of meta-tags werken niet" of "Google negeert meta-tags" is dan de gehoorde kreet. Niets is minder waar! Zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo gebruiken je meta-tags die in je website staan. Verder slaan zogenaamde experts een belangrijk punt over. Op het gebied van Search Engine Optimization (SEO) spelen de meta-tags nog steeds een belangrijke rol! Vooral de meta description en is erg belangrijk want deze wordt weergegeven als de tekst bij de zoekresultaten. Samen met een relevante title tag vormen deze de tekst die de zoeker moet overhalen om te klikken. Dat geeft vervolgens een hogere CTR en voor uw website uiteindelijk een conversie. En laat dat nou weer verschrikkelijk belangrijk zijn voor de ranking van je website!

Er zijn heel veel meta-tags en html-tags en uiteraard hebben zie niet allemaal evenveel invloed op je vermelding. Zo heeft een html cookie tag geen enkele invloed op uw ranking bij de zoekmachines maar zijn onder andere de titel van uw pagina, de keywords en de description meta-tags verschrikkelijk belangrijk.

We gebruiken de volgende symbolen:

    meta-tags hebben een beetje invloed    
    meta-tags hebben een heel weinig invloed       meta-tags hebben een veel invloed    
meta-tags hebben een geen invloed       meta-tags hebben een heel veel invloed

Om het voor u makkelijk te maken hebben we bij iedere uitleg-pagina van een metatag of een html tag een invloed-waarde neergezet. Uiteindelijk heeft ieder onderdeel van uw website invloed op uw ranking. Bij zoekmachine optimalisatie ( SEO ) moet alles goed zijn en moet alles kloppen.

Zo kan het voor archiveren belangrijk zijn om een "abstract metatag" te gebruiken. Voor je vermelding bij Yahoo of Google is deze metatag niet van invloed. Maar als door de abstract-tag je beter in archieven kan worden opgenomen die weer naar jouw site linken, dan is het uiteindelijk toch weer wel van invloed. Want ook de zoekmachines kijken naar elkaar.

Dus " Geen Invloed" bestaat eigenlijk niet, tenzij een metatag gewoon niet meer bestaat of vervallen is. Verder telt alles mee en alle kleine beetjes SEO helpen!

Maar waarom beweren de 'experts' van Voelspriet, Easytemplate en Jeroen.com dat meta-tags totaal niet werken en geen nut of invloed meer hebben?

Heel simpel: omdat ze van elkaar deze onzin uit 2002 overschrijven. En omdat bedrijven soms niet meer echt actief zijn met het bijhouden van hun pagina's komt u die oude pagina's nog wel eens tegen.

Kijk gerust bij Google Webmasters Hulp pagina's wat zij er zelf over zeggen. Google maakt gebruik van meta-tags en beveelt het gebruik van een goede titel en description tag aan. Laat u dus niet verwarren door die zogenaamde experts...

Zie ook de bekende onzintest met "vsdjhvfwdhr"

 

meta-tags - Waar te plaatsen ?

 

Uiteraard mag u de meta-tags op alle pagina's plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante title tags krijgt, met steekwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina een aparte titel te verzinnen maar u zult zien dat het werkt.

meta-tags  -  de belangrijkste zaken samengevat

       
Plaats op iedere pagina meta-tags en optimaliseer uw website.
  1. Lees verder waarom meta-tags belangrijk zijn en wat zoekmachines er mee doen.
  2. Gebruik de meta-tags generator om juiste meta-tags te maken.
  3. Laat gratis uw website analyseren en krijg professioneel advies van onze experts.
  4. Zorg voor een goede aanmelding bij de zoekmachines en kies 1 van onze pakketten.
       
gratis uitproberen aanmelden zoekmachines BE pakket voor 49 uro aanmelden zoekmachines EU pakket voor 79 euro aanmelden zoekmachines Wereld pakket voor 99,= euro aanmelden zoekmachines
gratis uitproberen BE pakket Europa pakket Wereld Pakket
       
meta, name, title, titel, metatag Tags: meta, name, title, titel, metatag

 

© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 22-11-2019