Terug Gelijk uw website aanmelden

meta name = original-sourceWat is de meta name="original-source"

 

Google News doorzoekt dagelijks tien duizenden artikelen en neemt deze in de Google index op. Echter zijn niet al die artikelen origineel. Google raadt daarom uitgevers aan om een 2-tal meta-tags te plaatsen in de broncode om zo te kunnen zien wie de uitgever en wie de schrijver is van het originele artikel.

  1. Google meta name syndication-source
  2. Google meta name original-source

Ere wie ere toekomt

 

Zowel bijvoorbeeld makers van online kranten, uitgevers en lezers hebben er belang bij dat een journalist de erkenning krijgt voor het werk dat hij of zij gedaan heeft. Dat kan bijzonder lastig zijn omdat nieuws zich tegenwoordig heel snel  verspreidt en en het niet altijd duidelijk is wie als eerste de tekst heeft geschreven. Daarom is Google begonnen met een tweetal nieuwe metatags: syndication-source en original-source.

Deze meta-tags hebben ieder een verschillend doel, maar beide willen de uitgever en/of schrijver van een online artikel de erkenning geven die ze verdienen. We zullen uitleggen hoe je deze meta-tags kunt gebruiken.

Voorbeeld meta name original-source

 

<meta name="original-source" content="http://www.voorbeeld.be/bankroof.html">
De original-source meta-tag geeft de URL aan die als allereerste over een nieuwsfeit berichtte. Op die manier krijgt de journalist die als eerste over een nieuwsfeit berichtte de waardering hiervoor. Uiteraard is het soms niet duidelijk wie bij een groot ongeluk of belangrijke politieke ontwikkeling echt de eerste was met het nieuws. Maar de bedoeling van deze meta-tag is om journalisten die zelf een artikel schrijven hoger te waarderen dan mensen die iets overschrijven.

In beide gevallen is het uiteraard toegestaan om gewoon naar uw eigen URL te linken. Ook kunnen er 2 of meer originele bronnen zijn van een artikel. Zo zal bijvoorbeeld bij een kabinets crisis een online uitgever zoals de Standaard de hele dag meerdere nieuwe nieuwsberichten plaatsen. Als u niet zeker weet naar welke pagina u dan moet linken, verwijs dan in ieder geval naar de URL van de website. In dit voorbeeld zou het er dan zo uit zien:

<meta name="original-source" content="http://www.standaard.be">


Op dit moment kan de spider van Google deze beide meta-tags al uitlezen maar worden ze nog niet gebruikt voor de ranking. Google wil eerst graag zien dat meer websites ook deze meta-tags gaan gebruiken.

Veel gestelde vraag over deze nieuwe Google meta-tags

Google heeft gemeend dat dit echt iets anders is en dat er behoefte is aan een aparte meta-tag. Hoe meer mensen juiste en relevante meta-data in hun pagina's opnemen, des te beter het web zal worden !

Bekijk ook de informatie over de Google meta name syndication-source

 

Belangrijk optimalisatie element: de meta original-source tag - Waar te plaatsen ?

 

Metatags WizardUiteraard mag u de meta-tags op alle pagina's plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante titel (title tags) krijgt, met steekwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina een aparte titel te verzinnen maar u zult zien dat het werkt.

Of gebruik de Meta-tags Generator om juiste meta-tags te maken.

<meta name="original-source" -  de belangrijkste zaken samengevat

       
De original-source vertelt de spider van een zoekmachine de de bron van een artikel.
  1. Lees verder waarom meta-tags belangrijk zijn en wat zoekmachines er mee doen.
  2. Gebruik de meta-tags generator om juiste meta-tags te maken.
  3. Laat gratis uw website analyseren en krijg professioneel advies van onze experts.
  4. Zorg voor een goede aanmelding bij de zoekmachines en kies 1 van onze pakketten.

 

 Meta-tags Aanmelden Zoekmachines Service

Gratis aanmelden bij 3 zoekmachines Gratis aanmelden bij 3 zoekmachines BE pakket voor 49 euro aanmelden zoekmachines bestellen BE pakket voor 49 euro aanmelden zoekmachines bestellen EU pakket voor 79 euro aanmelden zoekmachines bestellen Wereld pakket voor 99,= euro aanmelden zoekmachines bestellen
Gratis Aanmelden bij 3 Zoekmachines België Pakket
Bestellen
Europa Pakket Bestellen Wereld Pakket Bestellen
           
google, meta, name, original-source, original, source, metatags Tags: google, meta, name, original-source, syndication, source, meta-tags
© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 10-12-2019