Terug Gelijk uw website aanmelden

Betekenis van de meta-tag "KEYWORDS" - meta name keywords


Wat is de invloed van deze meta name keywords content metatag?U heeft een website met diverse pagina's. Digitale bladzijdes vol met teksten. En in die teksten gebruikt u natuurlijk belangrijke steekwoorden. U wilt in uw teksten alle specifieke woorden verwerken die betrekking hebben op uw product of dienst. Iedere pagina heeft zo zijn eigen onderwerp en dus ook eigen steekwoorden. Een samenvatting van deze in de tekst gebruikte woorden plaatst u in uw meta keyword tag. 

De meta name keyword meta-tag ziet er zo uit in de broncode:

<meta name="keywords" content="woord, anderwoord, nogeenwoord">

Geef hier 20 steekwoorden (meta name keywords content) op. Scheid de steekwoorden van elkaar met een komma en een spatie gebruik maximaal 1000 karakters.

Meta-tags zijn dood ?

Nou zijn er op internet zijn diverse pagina's te vinden (voornamelijk uit 2002) met verhalen over de dood van alle meta-tags en meer van dat soort onzin. Ook zijn er zogenaamde experts die u op het verkeerde been zetten met berichten dat Google geen meta-tags gebruikt. En omdat heel veel mensen van elkaar overschrijven of stukjes tekst klakkeloos overnemen is het verhaal zogenaamd bekend. Veel mensen geloven dat "De Chinese muur het enige bouwwerk is dat vanuit de ruimte zichtbaar is!" Dit is natuurlijk je reinste flauwekul; iedere rijksweg is breder en beter verlicht! Maar toch ....

Steekwoorden, zoekwoorden, trefwoorden of keywords zouden niet meer werken. En men maakt er maar gelijk van dat alle meta-tags totaal dood zijn en geen nut meer hebben.

De feiten

Google gebruikt op dit moment de keyword tag niet voor ranking maar wel om misbruik op te sporen! En bijvoorbeeld Yahoo!'s beveelt het gebruik van de meta keyword tag nog steeds aan in hun "Small Business Search Help" documentatie.

Hoe zit het nu echt met deze "sleutelwoorden" ?

In het originele verhaal ging het alleen om het misbruik van steekwoorden (metatags keywords) en niet over de vraag of keywords invloed hebben op bijvoorbeeld uw ranking. Gaat uw website over "saab cabrio restaureren"  dan moet u dus niet "Britney Spears" of "voetbal" in uw steekwoorden zetten. Dat is misleiding, dat is niet goed en door een aantal zoekmachines zelf verboden. Maar bent u nou echt een Saab Cabrio Specialist, dan zijn natuurlijk de juiste steekwoorden relevant.

En daar gaat het allemaal om: eerlijke inhoud met relevante meta-tags. Branche steekwoorden, product of dienstverlening beschrijvende steekwoorden en vooral op een normale leesbare manier uw webpagina's voorzien van specifieke en relevante steekwoorden vormen de hoeksteen van uw SEO.

Dus waarom is de invloed van keywords meta tag veel?

Vooral omdat verkeerd gebruik veel voorkomt en dit uw ranking negatief zal beïnvloeden. Verkeerd gebruik zorgt voor een zogenaamd negatief hefboom effect. Dat wil zeggen dat het goed gebruiken van keywords geen of een hele kleine bijdrage zal leveren maar verkeerd gebruik een veel maal groter negatief effect zal hebben.

De keyword meta-tag ziet er zo uit in de broncode:

<meta name="keywords" content="woord, anderwoord, nogeenwoord">

Is het het beste om de keywords in deze meta-tag wel of niet te scheiden door een komma? Er is maar één juiste schrijfwijze en dat is alle steekwoorden komma-spatie gescheiden (de zogenaamde meta tags commas).

Geen hoofdletters, geen rare leestekens.

 

Soms zijn er mensen die beweren dat de meta description en de meta keywords absoluut niks met je ranking doen. Zij slaan dan belangrijke punten over. Niet tonen bijvoorbeeld yahoo, bing en google 1 op 1 je description metatag en de titel van een pagina, maar door een betere en wervende tekst zullen ook meer mensen je vermelding aanklikken en dat geeft een hogere CTR. En laat dat nou weer verschrikkelijk belangrijk zijn voor je ranking en conversie!

google gebruikt meta-tags

Zoekmachines zoals Google nemen uw meta-tags 1-op-1 over. Mensen zoeken namelijk met

  • (A) steekwoorden, als resultaat komt dan de
  • (B) titel in beeld met daaronder de
  • (C) description meta tag.

Die kans wilt u dus niet laten liggen! Want een wervende, pakkende tekst zal zorgen voor meer kliks.

Meer dan 80% van alle online transacties beginnen met het invoeren van een steekwoord in de zoekmachines. Dus zorg er voor dat u de juiste steekwoorden heeft in uw meta-tags en in uw broncode.

Hoe zorgt u ervoor dat uw site op bepaalde steekwoorden, trefwoorden of zoekwoorden gevonden wordt? Dat doe je met de zogenaamde KEYWORDS tag.

LET OP: Ruim 80% zoekt met meer dan 1 steekwoord

<meta name="keywords" content="text">

Voorbeeld meta-tag keywords


Je kunt bijvoorbeeld dan de volgende meta-tag in je broncode plaatsen 
( " /> xml of "> html )

<meta name="keywords" content="meta, meta-tags, meta tag, meta tags, aanmelden, zoekmachines, spiders, sites, site aanmelden, zoekmachine aanmelden, zoekmachine aanmelding, website, website aanmelden, meta-tags plaatsen, website vinden, vindbaar worden, zoekwoorden, steekwoorden" />

Het is belangrijk dat u belangrijke steekwoorden waar u graag op gevonden wilt worden, verwerkt in de KEYWORD tag. Hoe vaker een zoekmachine een bepaald steekwoord op uw site aantreft, hoe beter zo'n woord gewaardeerd wordt door de zoekmachine spider. Uw website zal dan ook eerder en op een hogere positie in de zoekindex getoond gaan worden. Plaats niet teveel steekwoorden, de meeste zoekmachines zullen alleen de eerste 20 indexeren. Zorg dat bij de eerste 10 zoekwoorden de belangrijkste staan.

Probeer iedere pagina van uw website een title, description and keywords mee te geven die slaan op de inhoud van die desbetreffende pagina. Een bezoeker zal dan bij een zoekopdracht direct vinden wat hij zoekt en komt ook gelijk op de juiste pagina binnen uw website uit.

Denk aan het begin van het verhaal:  RELEVANT !

Heel soms zien we ook meta-tags keyword gebruikt worden voor synoniemen. Een voorbeeld zou zijn

<meta name="keywords" content="golfbal, golf, bal, golf-bal">

meta-tags - Waar te plaatsen ?

 

meta-tags WizardUiteraard mag u de meta-tags op alle pagina's plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante title tags krijgt, met steekwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina een aparte titel te verzinnen maar u zult zien dat het werkt.

Of gebruik de meta-tags Wizard om juiste meta-tags te maken.

<meta name="keywords" -  de belangrijkste zaken samengevat

       
De meta-tags keywords gebruikt u om 20 relevante steekwoorden, trefwoorden of zoekwoorden te benadrukken. En vergeet niet ze door komma en spatie te scheiden. Uiteraard kunt u zelf deze keywords in website zetten. Zet op iedere pagina relevante meta keyword tags.
  1. Lees verder waarom meta-tags belangrijk zijn en wat zoekmachines er mee doen.
  2. Gebruik de meta-tags generator om juiste meta-tags te maken.
  3. Laat gratis uw website analyseren en krijg professioneel advies van onze experts.
  4. Zorg voor een goede aanmelding bij de zoekmachines en kies 1 van onze pakketten.

 meta-tags Aanmelden Zoekmachines Service

Gratis aanmelden bij 3 zoekmachines Gratis aanmelden bij 3 zoekmachines NL pakket voor 49 euro aanmelden zoekmachines bestellen BE pakket voor 49 euro aanmelden zoekmachines bestellen EU pakket voor 79 euro aanmelden zoekmachines bestellen Wereld pakket voor 99,= euro aanmelden zoekmachines bestellen
Gratis Aanmelden bij 3 Zoekmachines BE Pakket
Bestellen
Europa Pakket Bestellen Wereld Pakket Bestellen
           
 Directe link naar http://www.meta-name-keywords.be META NAME = KEYWORD | meta name keyword trefwoorden Tags: meta, name, keywords, meta-tag

 

© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 08-12-2019