Terug Gelijk uw website aanmelden

Betekenis van de metatag "DESCRIPTION" - meta name description


Wat is de invloed meta name description meta-tag

Hoe vertel je de bezoeker in 2 of 3 regels wat ze allemaal op uw website kunnen vinden? Dat doe je met de zogenaamde DESCRIPTION tag. Google spreekt vaak over de "Meta Description Meta Descriptions" of "Meta description problems".

Eigenlijk alle zoekmachines zoals Google, Yahoo, Altavista en Ilse nemen uw description tag 1-op-1 over. En daarmee heeft u direct invloed op de vermelding bij de zoekmachines en het klik-gedrag van surfers.

<meta name="description" content="tekst">

Soms zijn er mensen die beweren dat de meta description en de meta keywords absoluut niks met je ranking doen. Zij slaan dan belangrijke punten over. Niet alleen tonen bijvoorbeeld Google, Yahoo en Bing 1 op 1 je description metatag maar door een betere en wervende tekst zullen ook meer mensen je vermelding aanklikken en dat geeft een hogere CTR. En laat dat nou weer verschrikkelijk belangrijk zijn voor je ranking!

 

google gebruikt meta-tags

Zoekmachines zoals Google nemen de meta-tags 1-op-1 over. Mensen zoeken namelijk met

  • (A) steekwoorden, als resultaat komt dan de
  • (B) titel in beeld met daaronder de
  • (C) description meta tag.

Die kans wilt u dus niet laten liggen! Want een wervende, pakkende tekst zal zorgen voor meer kliks.

Voorbeeld metatag description


Je kunt bijvoorbeeld dan de volgende metatag in je broncode plaatsen ( " /> xml of "> html )

<meta name="description" content="Op onze website vindt u alle informatie over het aanmelden van uw website bij de zoekmachines. Wij helpen u bij het maken van goede meta-tags.">

Het is belangrijk dat u belangrijke steekwoorden waar u graag op gevonden wilt worden, verwerkt in de DESCRIPTION tag. Hoe vaker een zoekmachine een bepaald steekwoord op uw site aantreft, hoe beter zo'n woord gewaardeerd wordt door de zoekmachine spider. Uw website zal dan ook eerder en op een hogere positie in de zoekindex getoond gaan worden.

Probeer iedere pagina van uw website een title, description and keywords mee te geven die slaan op de inhoud van die desbetreffende pagina. Een bezoeker zal dan bij een zoekopdracht direct vinden wat hij zoekt en komt ook gelijk op de juiste pagina binnen uw website uit.

http://www.description.nl/

 

meta-tags - Waar te plaatsen ?

 

meta-tags WizardUiteraard mag u de meta-tags op alle pagina's plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante title tags krijgt, met steekwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina een aparte titel te verzinnen maar u zult zien dat het werkt.

Of gebruik de meta-tags Wizard om juiste meta-tags te maken.

 

<meta name="description" -  de belangrijkste zaken samengevat

       
Uiteraard mag u de meta-tags op alle pagina's plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met steekwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte meta-tags te verzinnen maar u zult zien dat het werkt. Maak er tijd voor, het levert bezoekers op!
  1. Lees verder waarom meta-tags belangrijk zijn en wat zoekmachines er mee doen.
  2. Gebruik de meta-tags generator om juiste meta-tags te maken.
  3. Laat gratis uw website analyseren en krijg professioneel advies van onze experts.
  4. Zorg voor een goede aanmelding bij de zoekmachines en kies 1 van onze pakketten.
gratis uitproberen BE pakket voor 49 uro aanmelden zoekmachines EU pakket voor 79 euro aanmelden zoekmachines Wereld pakket voor 99,= euro aanmelden zoekmachines
Gratis uitproberen BE pakket EU pakket Wereld pakket
       
 Directe link www.meta-name-description.be META NAME = DESCRIPTION | meta name description Tags: meta, name, description, metatag
© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 22-11-2019