Terug Gelijk uw website aanmelden

Betekenis van de html tag HTTP-EQUIV "CACHE-CONTROL"


De meta cache control tag specificeert de actie die een zogenaamde cache-agent kan nemen. Cache is deel van het geheugen van een computer, webserver of browser dat sneller toegankelijk is dan het deel waar de gegevens daadwerkelijk bewaard worden.

De meeste browsers slaan recent bezochte pagina’s op in een cache-geheugen, zodat bij een nieuw bezoek niet alle inhoud en afbeeldingen opnieuw van het internet gedownload hoeven worden. Bij Internet Explorer worden webpagina’s en -bestanden tijdelijk opgeslagen in de map ’Tijdelijke Internetbestanden’ of ’Temporary Internet Files’ op uw computer.

Een html cache-control tag heeft geen enkele invloed op uw ranking bij de zoekmachines. Wel van invloed zijn onder andere de titel van uw pagina, de keywords en de description meta-tags. Ook een zoekmachine zoals Google maakt gebruik van een cache. In plaats van een webpagina real-time te analyseren, worden pagina’s opgeslagen in de database van de zoekmachine. op deze wijze kan de zoekmachine sneller zoek-resulaten genereren.


De Meta HTTP-EQUIV CACHE-CONTROL is specifiek voor de browser en uitgevonden voor Internet Explorer.

Er zijn verschillende waardes mogelijk:

  • Public = mag gecached worden in publieke gedeelde cache
  • Private = mag alleen gecached worden in een prive cache
  • no-cache = mag niet gecached worden
  • no-store = mag wel gecached worden maar niet worden opgeslagen

 

<meta http-equiv="Cache-control" content="waarde">

Voorbeeld meta-tag http-equiv="cache-control"


Je kunt bijvoorbeeld dan de volgende meta-tag in je broncode plaatsen. De verschillende schrijfwijze aan het einde is het verschil tussen  " /> = xml of "> = html.

<meta http-equiv="Cache-control" content="public"><meta http-equiv="Cache-control" content="private"><meta http-equiv="Cache-control" content="no-cache"><meta http-equiv="Cache-control" content="no-store">

meta-tags - Waar te plaatsen ?

 

Uiteraard mag u de meta-tags op alle pagina's plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met steekwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte meta-tags te verzinnen maar u zult zien dat het werkt.

<meta name="http-equiv="Cache-control" -  de belangrijkste zaken samengevat

       
De meta-tags cache-control tag gebruikt u om aan te geven of pagina's wel of niet mogen worden opgeslagen in het cache geheugen.
  1. Lees verder waarom meta-tags belangrijk zijn en wat zoekmachines er mee doen.
  2. Gebruik de meta-tags generator om juiste meta-tags te maken.
  3. Laat gratis uw website analyseren en krijg professioneel advies van onze experts.
  4. Zorg voor een goede aanmelding bij de zoekmachines en kies 1 van onze pakketten.
       
gratis uitproberen aanmelden zoekmachines BE pakket voor 49 uro aanmelden zoekmachines EU pakket voor 79 euro aanmelden zoekmachines Wereld pakket voor 99,= euro aanmelden zoekmachines
gratis uitproberen BE pakket Europa pakket Wereld Pakket
       
Bookmark meta http equiv cache control meta, name, http-equiv, cache-control, content, public, meta-tag Tags: meta, name, http-equiv, cache-control, content, public, meta-tag

 

© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 10-12-2019