Terug Gelijk uw website aanmelden

Internet definities voor Meta-tags

 

Er zijn op internet diverse omschrijvingen en definities te vinden voor het woord Meta-tags.

 • Meta-Tags, een soort verborgen code die de zoekmachines gebruiken om uw site te indexeren. Zoekmachines nemen de titel van een pagina plus de description tag 1-op-1 over. Door een betere en wervende tekst zullen ook meer mensen je vermelding aanklikken en dat geeft een hogere CTR. En laat dat nou weer verschrikkelijk belangrijk zijn voor je ranking en conversies! Meta-tags hebben dus direct invloed op je vermelding, op de CTR en op je conversies = directe invloed op je omzet !
   
 • Een meta-tag is een veld in een document dat specifieke meta-data bevat. Een document kan doorgaans meerdere meta-tags bevatten, die informatie geven over het document.
   
 • Meta-tags zijn bedoeld om (niet normaal zichtbare) informatie op te nemen over de inhoud van een website of een webpagina. Hiertoe wordt in de code van de pagina eerst een aanduiding opgenomen van het soort informatie, en daarna de informatie zelf. Die laatste kan beschrijvend van aard zijn, of kan een opsomming van trefwoorden bevatten.
   
 • Meta tag: geplaatst helemaal dicht bij de top van een HTML document, definieert het de basis karakteristieken van een web pagina. Vaak, worden verschillende meta-tags gebruikt op elke pagina. In die tags zet je de pagina’s titel, beschrijving en keywords.
   
 • META-tags worden gebruikt om uw website correct te indexeren bij veel op "spider" gebaseerde zoekmachines. Als u zich bij een zoekmachine aanmeldt, zal deze uw site meteen, of na een paar weken, bezoeken (spider of zoekrobot). Meta-tags zijn een paar simpele gecodeerde regels, die aan het begin van een HTML bron document moeten staan.

 

Totaal verkeerde definities van Meta-tags

 • Verborgen regels in een website waaraan een zoekmachine kan zien wat van belang is voor bezoekers van websites. De meta-tags zijn uitstervend omdat ze misbruikt worden om extra veel bezoekers te trekken.
  ( Waarom verkeerd?
  Metatags worden gebruikt door alle grote zoekmachines )
   
 • Een meta-tag is een soort label welke aan een website wordt gehangen met specifieke informatie over het document. Zodoende kan er aan de website bijvoorbeeld een omschrijving of een aantal keywords worden meegegeven welke voor de bezoeker in principe onzichtbaar zijn. Meta-tags dienen altijd in de head tags van een html-document geplaatst te worden. Voorheen gebruikten zoekmachines de meta-tags veelvuldig om hun zoekresultaten samen te stellen. Inmiddels is deze methode verouderd en niet meer bruikbaar als gevolg van zoekmachine spam.
  ( Waarom verkeerd?
  Metatags worden gebruikt door alle grote zoekmachines )

 

Een goede titel plus een relevante meta description tag zorgen voor meer kliks en dus een betere CTR wat weer zal leiden tot een hogere ranking
 1. Lees verder waarom meta-tags belangrijk zijn en wat zoekmachines er mee doen.
 2. Gebruik de meta-tags generator om juiste meta-tags te maken.
 3. Laat gratis uw website analyseren en krijg professioneel advies van onze experts.
 4. Zorg voor een goede aanmelding bij de zoekmachines en kies 1 van onze pakketten.
       
gratis uitproberen
      aanmelden zoekmachines NL pakket
      voor 49 uro aanmelden zoekmachines EU pakket voor 79 euro
      aanmelden zoekmachines Wereld pakket voor 99,=
      euro aanmelden zoekmachines
gratis uitproberen NL pakket Europa pakket Wereld Pakket
       
internetdefinities, meta, tags, meta-tags Tags: internetdefinities, meta, tags, meta-tags
© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 08-12-2019