Terug Gelijk uw website aanmelden

Gezien op TV RTL 4  Herman Den Blijker Herrie In Het Hotel Savisalo

Herman den Blijker dossier Herrie in het het Hotel Savisalo Oostenrijk

Herman den Blijker Herrie in het hotel RTLDossier:

Herrie in het Hotel
Savisalo in Oostenrijk

Herman den Blijker en dhr. Reimers kwamen aan in Hotel Landhaus Savisalo. Hier had het Nederlandse echtpaar Hemmo en Annemiek Dijkstra zich in Oostenrijk gevestigd. In de schitterende natuur van de Steiermark proberen zij die vertrouwde, Hollandse gastvrijheid te bieden aan de gasten van hun idyllische hotel, gelegen midden op het zonneplateau van Ramsau am Dachstein in Oostenrijk.

Na een inventarisatie van dhr. Reimers bleek al snel dat er naar verhouding bijzonder weinig gasten uit Nederland kwamen. Ook via internet bleef het stil. Dus belde dhr. Reimers ons om eens te onderzoeken wat er mis was.

Het probleem:

Als eerste hebben we de website van het Hotel Savisalo bekeken: www.hotel-savisalo.at Een Oostenrijkse website (.at domeinnaam) met Duitstalige pagina's.

Al snel kwamen we na een analyse op de volgende belangrijke problemen:

 • De site is gericht op Oostenrijk met een hotel-savisalo.at domeinnaam. Het .at domein moet dus een .nl domein worden om zo Nederlandse bezoekers via de zoekmachines op de website te krijgen.

  Het .nl domein was slechts een redirect naar de Duitstalige website en Google gaf maar 1 vermelding, compleet met Duitse titel en een onsamenhangende omschrijving. Zie de screenshot van de oude vermelding bij Google:

  De oude vermelding van hotel Savisalo bij Google


   
 • Alle zoekmachine teksten op de website zijn in het Duits. En Nederlanders zoeken nu eenmaal niet op de steekwoorden Unterkunkft (compleet met de spelfout in het Duits), Winter-urlaub of Erholung.
 • Er is een fout gemaakt met het benoemen van de pagina's. De woorden 'Dutch' en 'Deutsch' zijn door elkaar gehaald. Dus waar het Nederlands moet zijn ( Dutch ) staat nu dat het Duits is ( Deutsch ).
 • Verder is de website de laatste keer echt aangepast in 2009 en de zoekmachines zien dit dus als een oude website met verouderde informatie ( Een vakantie beurs uit 2009 kan echt niet meer bij de nieuwsberichten in 2011 ).
 • De Google Adwords waren weggegooid geld. De advertenties hadden een slechte kwaliteits score en waren dus veel te duur per klik. Ook hier was een enorme maandelijkse besparing te halen.

Het doel:

De huidige beheerder van de website adviseren bij het aanpassen van de Nederlandse pagina's en het oplossen van alle fouten in de website. Alles komt dan te staan op een nieuwe .nl domein:  http://www.hotel-savisalo.nl

De oplossing voor Hotel Savisalo

We hebben gelijk contact opgenomen met de beheerder van de website, het bedrijf Algo in Oostenrijk. Ons advies was om als eerste de Nederlandse pagina's van de Oostenrijkse website om te zetten naar www.hotel-savisalo.nl  Een Nederlandse domeinnaam met een Nederlandse website die geschikt is voor de Nederlandse zoekmachines.

Verder hebben we de sitebouwer Algo geholpen met:

 • alle teksten op de site te voorzien van Nederlandse steekwoorden
 • al deze pagina's een duidelijke titel te geven
 • iedere hoofdpagina te voorzien van een pakkende en wervende omschrijving
 • het weghalen van de belangrijkste technische fouten uit de broncode
 • de juiste Engelstalige afkortingen zoals Dutch te gebruiken
 • het plaatsen van een favicon.ico, dat is het kleine plaatje in de browser voorafgaande aan de URL
 • het maken van een xml-sitemap, die is weer belangrijk voor de zoekmachines
 • het maken van een robots.txt file

En als laatste gaan we de zoekmachines vragen de pagina's opnieuw te indexeren zodat ook hier alle Duitse teksten verdwijnen en de juiste Metatags en Nederlandse woorden komen te staan.

Het resultaat

Hotel Landhaus Savisalo

Verder is het altijd een kwestie van geduld. De nieuwe NL website met Nederlandse domeinnaam is pas een paar dagen oud en het duurt nu eenmaal een tijdje voordat zoekmachines de nieuwe website opnemen en alle losse pagina's gaan waarderen en indexeren. Om gevonden te worden bij de zoekmachines zijn nu de eerste hoekstenen gelegd.

Een nieuw .nl domein, Nederlandse teksten, Nederlandse metatags, alle titels worden omgezet en in de aankomende tijd zullen we Hemmo en Annemiek en natuurlijk hun websitebouwer Algo advies geven over onder andere linkbuilding, zoekmachine vriendelijke URL's en verdere SEO. Ook moeten er nog extra vermeldingen komen bij de reis- en vakantiesites.

 
De eerste restultaten zijn al bemoedigend:

Vermelding van hotel Savisalo met de juiste metatags

Aanmelden bij de zoekmachines

Het dus zaak om uw website up-to-date te houden. In 2011 een nieuwtje uit 2009 op de site kan echt niet meer. Zoekmachines waarderen dit negatief. Internet is niet meer weg te denken om als hotel in Oostenrijk gasten uit Nederland te kunnen krijgen. Ook is het belangrijk om te zorgen voor vermeldingen op reserveer-systemen van reis- en vakantiesites. Bij een hotel wil je gelijk online boeken!

Kortom, er is in korte tijd veel gedaan maar ook nog een hoop te doen!

 

Net zo goed scoren als Hotel Savisalo ? Start dan nu uw aanmelding bij de zoekmachines en ontvang een gratis website analyse met tips om uw website direct te verbeteren !

 

aanmelden bij de zoekmachines via metatags

Tags: herman den blijker, hotel, landhaus, savisalo., metatags, herrie in het hotel, website, optimalisatie Tags: herman den blijker, hotel, landhaus, savisalo, metatags, herrie in het hotel, website, optimalisatie

© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 08-12-2019