Terug Gelijk uw website aanmelden

Gezien op TV RTL 4  Herman Den Blijker Herrie In Het Hotel Puerto el Peral

Herman den Blijker dossier Herrie in het Landhuishotel Cortijo Puerto El Peral in Andalusië Spanje

Herman den Blijker Herrie in het hotel RTLDossier:

Herrie in het Landhuishotel
Cortijo Puerto El Peral in Andalusië

Op een woensdag-avond belt dhr. Reimers vanuit Andalusië (Spanje) met een van onze SEO specialisten en stelt de vraag of we kunnen zien wat het probleem is met de website van Cortijo Puerto El Peral. Gelijk vallen ons een paar dingen op:

 1. De website is een .com domeinnaam met Engelse teksten. Ook worden Spaanse en Nederlandse woorden door elkaar gehaald: Andalucie met een c en met of zonder trema, AndalusiÃ, Andalusië en Andalusie.

 2. Er wordt gebruik gemaakt van Flash. Dit ziet er misschien wel leuk uit maar zoekmachines snappen dit niet. Klikbare vlaggetjes voor verschillende talen begrijpt een zoekmachine niet.
 3. De asp layout is een zogenaamde tabel-based layout, dus de inhoud staat veel te laag in de broncode.
 4. Geen metatags en unieke titel en description op iedere pagina.
 5. Verkeerd gebruik van de taal-tag (meta name language).
 6. Geen analytics code in de html. De bezoekers zijn dus niet te meten en je kan niets bijsturen.
 7. Geen reserverings module en geen aanmelding bij zoekmachines en vergelijkswebsites.
 8. En belangrijke steekwoorden komen in de tekst helemaal niet voor.
De website was wel 4 jaar geleden door een ontwerp studio netjes voorzien van een Content Management Systeem in 6 talen. Eigenlijk was dus alles instelbaar en op te lossen. Maar de eigenaren van het hotel hadden zich nooit verdiept in de werking hiervan. En als je je website niet regelmatig update, dan zakken de bezoekers-aantallen weg.

Het probleem: de taal

Samengevat is de taal dus het belangrijkste probleem van deze website.

Wil je als hotel in Spanje Nederlandse bezoekers krijgen via de zoekmachines, dan moet je een Nederlandse website hebben, met Nederlandse teksten, Nederlandstalige titels, omschrijvingen en een eigen .nl domeinnaam.

Het doel: Meer Nederlandse gasten via de Nederlandse zoekmachines

Dhr Reimers van Herrie in het hotel Puerto el PeralDhr Reimers somt een lange lijst met woorden op die allemaal op de website moeten komen. Deze steekwoorden (keywords) verwerken we in de titel, de metatags en de teksten op de pagina. En natuurlijk als mensen zoeken op deze woorden moet Puerto el Peral gevonden gaan worden. Ook moet het makkelijker worden om nieuwe arrangementen op de site te plaatsen. En om de lat gelijk hoog te leggen: we hebben 3 dagen om alles op te lossen.

De oplossing voor Puerto el Peral

Uiteraard hadden Herman den Blijker en dhr Reimers haast. Dus op basis van het bestaande ontwerp, logo en huisstijl zijn we direct aan de slag gegaan en technisch een hele nieuwe website gemaakt. Technisch is er dan ook heel veel aangepast. Het zijn allemaal dingen die erg belangrijk zijn om te scoren bij de zoekmachines.

Afgezien van heel veel kleine dingen, want bij SEO (zoekmachine optimalisatie) helpen alle kleine beetjes, hebben we volgende gedaan:

 • Alle teksten op de site voorzien van Nederlandse steekwoorden.
 • Al deze pagina's een duidelijke titel gegeven.
 • Iedere hoofdpagina voorzien van een pakkende en wervende omschrijving.
 • Teksten aangepast: Engelse teksten zijn vervangen door Nederlands, de woorden "ontspannen" of "finca" kwamen in de tekst amper voor en deze woorden zijn nu wel verwerkt.
 • Een favicon.ico geplaatst. Dat is een kleine plaatje in de browser voorafgaande aan de URL.
 • Een xml-sitemap gemaakt, die is weer belangrijk voor de zoekmachines.
 • Meta name language tag in het Engels vervangen.
 • Alle Flash-elementen vervangen door zoekmachine vriendelijke plaatjes.
 • Een robots.txt file gemaakt.
 • De complete bron-code herschreven.
 • Nieuwe mogelijkheid om online te reserveren.
 • Aanmelding bij diverse hotel-, boekings- en vergelijkings-websites.

Ook staan nu alle nieuwe arrangementen er op zoals de Schildervakantie met schildercursus in Andalusië, Yoga, meditatie & retraite. Ook op het zoekwoord conversatiecursus zal de site nu gaan scoren voor de Talencursus om Spaans te leren in Andalusië. De teksten zijn herschreven zodat de zoekwoorden nu voorkomen in het verhaal op de website. Alle Engelse teksten zijn vervangen door Nederlandse inhoud. En als laatste: er is een Content Management Systeem beheermenu gemaakt ( MetaCMS ) zodat Alan en Hetty voortaan alles zelf online kunnen bijhouden, instellen en wijzigen.

Het resultaat

Link naar puertoelperal.nl

De eerste zoekmachine resultaten zijn bemoedigend. Puerto el Peral scoort nu bijvoorbeeld al op hun Spaanse conversatie cursus en ook alle andere pagina's zijn opgenomen in de belangrijkste zoekmachines. Van de hele lijst met woorden die Dhr. Reimers ons gaf scoren nu al bijvoorbeeld 'conversatiecursus Andalusië' & 'Andalusië yoga schilderen'.

Alan en Hetty hebben een nieuwe sitebouwer in de arm genomen en ze kunnen de andere talen van hun website in lijn brengen met deze nieuwe aanpak. De grafische ontwerpstudio die de orginele site gemaakt had heeft aangeboden om Hetty en Alan nogmaals uit te leggen hoe het CMS werkt. Want is basis was alles aanwezig, alleen werd er geen gebruik van gemaakt. Ook zal het reserveer formulier worden vervangen in de andere talen door een online hotel boekings module.

Aanmelden bij de zoekmachines

Wil je als hotel in Spanje Nederlandse bezoekers krijgen via de zoekmachines, dan moet je een Nederlandse website hebben. De basis moet goed zijn met Nederlandse teksten, Nederlandstalige titels en omschrijvingen. Pas daarna kan je gaan beginnen met het verbeteren van je positie in de zoekmachines. Ook is het belangrijk om te zorgen voor vermeldingen op reserveer-systemen van reis- en vakantiesites. Bij een hotel wil je gelijk online boeken! En heeft je website een CMS gebruik dit dan ook. Een website moet actueel zijn. Regelmatig nieuwe aanbiedingen en leuke foto's.

Kortom er is in korte tijd veel gedaan maar voor Hetty en Alan ook nog een hoop te doen!

 • Wilt u de RTL4 uitzending terug zien?  Klik hier.
 • Wilt u ook een aanmelding bij de zoekmachines, klik dan hier

 

Net zo goed scoren als Hotel Puerto el Peral ? Start dan nu uw aanmelding bij de zoekmachines en ontvang een gratis website analyse met tips om uw website direct te verbeteren !

 

aanmelden bij de zoekmachines via metatags

Herman den Blijker, hotel, Puerto el Peral, Andalusië, Spanje, metatags, herrie in het hotel, website, optimalisatie, rtl4 Tags: Herman den Blijker, hotel, Puerto el Peral, Andalusië, Spanje, metatags, herrie in het hotel, website, optimalisatie, rtl4

© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 10-12-2019