Terug Gelijk uw website aanmelden

Google negeert meta tags in ranking - Of toch niet ? Oordeel zelf !

 

Op internet zijn op diverse fora en blogs ineens artikelen te vinden die stellen dat Google de metatags negeert. Hoe komen mensen er nou toch bij om dit te stellen? Hoe komt het dat zonder goed te lezen (en te luisteren) heel veel mensen het bericht zomaar overnemen, van elkaar overschrijven en verkeerde informatie de wereld in helpen.

Heel simpel: het originele bericht was in het Engels. En het is blijkbaar nog steeds lastig om dit goed te begrijpen. Het begon met een YouTube filmpje van Matt Cutts, programmeur bij Google. En het onderwerp is misbruik van steekwoorden, de keyword-metatag.

 

 

Google does not use the keywords meta tag in web ranking

 

Google gebruikt dus niet de meta-tag keywords voor ranking. Dat is het bericht, niets meer, niets minder.

Q: Does this mean that Google ignores all meta tags?
A: No, Google does support several other meta tags.

Het klopt dus niet als zogenaamde experts schrijven dat Google meta tags negeert. En omdat heel veel mensen van elkaar overschrijven en stukjes tekst klakkeloos overnemen is het verhaal zogenaamd bekend. Steekwoorden, dus keywords, zouden niet meer werken. En omdat het stukje slecht is overgeschreven maakte men er maar gelijk van dat metatags totaal dood zijn.

Maar waarom beweren de 'zoekmachine experts' zoals bijvoorbeeld Eduard Blacquière op dutchcowboys, Maarten van Vulpen van Liones of Gladior dat meta tags totaal niet meer werken en geen nut of invloed meer hebben?

Heel simpel: omdat ze van elkaar foute informatie overschrijven. Zogenaamde seo experts zouden voorzichtiger moeten zijn met hun autoriteit en niet een zogenaamde eigen blog vullen met overgeschreven uitlatingen die niet kloppen of semi-spectaculaire koppen.

Kijk gerust bij Google Webmasters Hulp pagina's wat Google er zelf over te zeggen heeft. Google maakt gebruik van metatags en beveelt onder andere het gebruik van een goede titel en description tag aan. Laat u dus niet verwarren door die zogenaamde seo experts... Meestal proberen deze experts u hun eigen dure oplossingen te verkopen. En zij hebben er alle belang bij om u niet te vertellen dat het gebruik van al die metatags helemaal gratis is.

 

En wat zegt Google zelf?

 

Vraag: Gebruikt Google ooit de ‘Keyword’ metatag in zijn positionering systeem?
Antwoord: Nee. Google is wel in staat om overeenkomende metatags te herkennen, ofwel de metatags te matchen. Echter maakt de zoekmachine hier geen gebruik van. (t.b.v misbruik opsporen)

Vraag: Waarom gebruikt Google de ‘Keyword’ metatag niet?
Antwoord: Ongeveer tien jaar geleden werden pagina’s alleen beoordeeld op hun inhoud. Toen de metatags kwamen werden er onnodige metatags gebruikt om bezoekers te werven. Hierdoor kwamen bezoekers op pagina’s die ze niet zochten, en hadden zoekmachines minder nut. Daarom heeft Google de keyword metatag een minieme waarde gegeven, zodat er geen misbruik van de metatags wordt gemaakt.

Vraag: Negeert Google dan alle metatags die een pagina bevat?
Antwoord: Nee, aan sommige metatags worden wel waarde gehecht. Denk hierbij aan de metatag ‘description’ (beschrijving). Google hecht waarde aan Description metatag.

Vraag: Zal Google ooit nog waarde hechten aan de keyword metatag?
Antwoord: Wellicht. Al enkele jaren heeft de keyword metatag een zeer lage tot geen prioriteit voor de zoekmachine. Op dit moment is er geen reden om dit te veranderen, maar we zullen zien wat de toekomst ons brengt!

Zo ziet u, een heel ander verhaal !

Dus waarom is de invloed van de metatag keywords veel?

Vooral omdat verkeerd gebruik veel voorkomt en dit uw ranking negatief zal beïnvloeden. Verkeerd gebruik zorgt voor een zogenaamd negatief hefboom effect. Dat wil zeggen dat het goed gebruiken van keywords geen of een hele kleine bijdrage zal leveren maar verkeerd gebruik een veel maal groter negatief effect zal hebben.

 

U kunt al deze informatie vinden bij Google op de volgende pagina:

http://www.google.com/webmasters/tools

 

 

Metatags - Waar te plaatsen ?

 

Uiteraard mag u de metatags op alle pagina's plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met steekwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte metatags te verzinnen maar u zult zien dat het werkt.

( titel + description = invloed SERP ) = stijging CTR

 

Google en Metatags

       
Wist u dat Google ook een eigen metatag in gebruik heeft, namelijk de meta name googlebot.
  1. Lees verder waarom meta-tags belangrijk zijn en wat zoekmachines er mee doen.
  2. Gebruik de meta-tags generator om juiste meta-tags te maken.
  3. Laat gratis uw website analyseren en krijg professioneel advies van onze experts.
  4. Zorg voor een goede aanmelding bij de zoekmachines en kies 1 van onze pakketten.
gratis uitproberen BE pakket voor 49 uro aanmelden zoekmachines EU pakket voor 79 euro aanmelden zoekmachines Wereld pakket voor 99,= euro aanmelden zoekmachines
Gratis uitproberen BE pakket EU pakket Wereld pakket
       
seo meta-tags, serpTags: meta, name, metatag, google, negeert, ranking, keywords
© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 15-12-2019