Terug Gelijk uw website aanmelden

meta name = syndication-sourceWat is de meta name="syndication-source"

 

Google News doorzoekt dagelijks tien duizenden artikelen en neemt deze in de Google index op. Echter zijn niet al die artikelen origineel. Google raadt daarom uitgevers aan om een 2-tal meta-tags te plaatsen in de broncode om zo te kunnen zien wie de uitgever en wie de schrijver is van het originele artikel.

  1. Google meta name syndication-source
  2. Google meta name original-source

Ere wie ere toekomt

 

Zowel bijvoorbeeld makers van online kranten, uitgevers en lezers hebben er belang bij dat een journalist de erkenning krijgt voor het werk dat hij of zij gedaan heeft. Dat kan bijzonder lastig zijn omdat nieuws zich tegenwoordig heel snel  verspreidt en en het niet altijd duidelijk is wie als eerste de tekst heeft geschreven. Daarom is Google begonnen met een tweetal nieuwe meta-tags: syndication-source en original-source.

Deze meta-tags hebben ieder een verschillend doel, maar beide willen de uitgever en/of schrijver van een online artikel de erkenning geven die ze verdienen. We zullen uitleggen hoe je deze meta-tags kunt gebruiken.

Voorbeeld meta name syndication-source

 

<meta name="syndication-source" content="http://www.uitgeverX.be/verhaal_1.html">

De meta-tag syndication-source geeft de originele URL aan van een artikel. Dus als uitgever Y een verhaal overneemt en iets aanpast van uitgever X dan moet uitgever Y in de metatag broncode verwijzen naar de originele URL. Google News zal dan het originele artikel zwaarder laten wegen in de ranking.

Op dit moment kan de spider van Google deze beide meta-tags al uitlezen maar worden ze nog niet gebruikt voor de ranking. Google wil eerst graag zien dat meer websites ook deze meta-tags gaan gebruiken.

Veel gestelde vraag over deze nieuwe Google meta-tags

  • Waarom zou ik mensen wijzen op mijn concurrenten? Dan zakt mijn pagina toch verder weg in de resultaten?

Uitgevers doen als het goed is altijd al netjes een broncode vermelding in de tekst. Door het plaatsen van deze meta-tags zorgt u er voor dat de spider van Google het ook kan uitlezen en begrijpen. Uiteraard is ook hier weer misbruik mogelijk. Google zal dan ook actief speuren naar websites die deze meta-tags misbruiken en in het ergste geval en website verwijderen uit de zoekresultaten.

Bekijk de informatie over de Google meta name original-source

 

Belangrijk optimalisatie element: de meta syndication-source tag - Waar te plaatsen ?

 

Metatags WizardUiteraard mag u de meta-tags op alle pagina's plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante titel (title tags) krijgt, met steekwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina een aparte titel te verzinnen maar u zult zien dat het werkt.

Of gebruik de Metatags Generator om juiste meta-tags te maken.

<meta name="syndication-source" -  de belangrijkste zaken samengevat

       
De syndication-source vertelt de spider van een zoekmachine de originele bron van een artikel.
  1. Lees verder waarom meta-tags belangrijk zijn en wat zoekmachines er mee doen.
  2. Gebruik de meta-tags generator om juiste meta-tags te maken.
  3. Laat gratis uw website analyseren en krijg professioneel advies van onze experts.
  4. Zorg voor een goede aanmelding bij de zoekmachines en kies 1 van onze pakketten.

 

 Meta-tags Aanmelden Zoekmachines Service

Gratis aanmelden bij 3 zoekmachines Gratis aanmelden bij 3 zoekmachines BE pakket voor 49 euro aanmelden zoekmachines bestellen BE pakket voor 49 euro aanmelden zoekmachines bestellen EU pakket voor 79 euro aanmelden zoekmachines bestellen Wereld pakket voor 99,= euro aanmelden zoekmachines bestellen
Gratis Aanmelden bij 3 Zoekmachines België Pakket
Bestellen
Europa Pakket Bestellen Wereld Pakket Bestellen
           
google, meta, name, original-source, original, source, metatags Tags: google, meta, name, syndication-source, syndication, source, meta-tags

 

© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 08-12-2019