Terug Gelijk uw website aanmelden

Bing Meta NoPreview tag ( de enhanced page preview )

 

Soms zie je bij Bing achter de zoekresultaten een grijze, staande balk met een pijl er in. Naast de lijst zoekresultaten krijgt de gebruiker extra content te zien als je met de muis over dat grijze balkje heen gaat. Dit heet de Bing Document Preview (enhanced page preview).

Bing Meta NoPreview tag de enhanced page preview

 

Soms als de preview verwijst naar bijvoorbeeld een resultaat van Wikipedia komt er ook een zoek-veld tevoorschijn. Wij hebben veel verschillende preview-boxen gezien. Soms staat er een stukje van de inhoud, soms de description tag en soms een lijst met populaire deep-links van de website. Ook hebben we al plaatjes of afbeeldingen gezien als het een Facebook pagina betreft.

Er bestaat het vermoeden dat de box mede tot stand komt door klik-gedrag van mensen die de Bing/MSN toolbar gebruiken in hun browser. Daarmee heeft de beheerder van een website dus weinig invloed op wat er in de Document Preview Box komt te staan. Aan de andere kant geeft het ons informatie over waar bezoekers op klikken, ook bij uw concurrent.

Nu zal niet iedere website eigenaar dit leuk vinden. U kunt in de broncode van uw website een meta-tag opnemen om dit uit te schakelen.

Plaats het volgende in de broncode:

<meta name="msnbot" content="nopreview">

U kunt hiermee de Document Preview uitschakelen (Document Preview disabled).

Er zijn steeds meer zoekmachines die dit ondersteunen. Als u geen enkele zoekmachine deze preview wilt laten tonen, blokkeer dan de toegang voor al deze zoekmachines met de volgende meta-tag:

<meta name="robots" content="nopreview">

 Let op: no preview dient u aan elkaar te schrijven:  nopreview !

 

Waar te plaatsen ?

 

Uiteraard mag u de meta-tags op alle pagina's plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met steekwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte meta-tags te verzinnen maar u zult zien dat het werkt.

Hoe lang het vervolgens duurt voordat Bing de informatie die staat in de meta-tags overneemt is moeilijk te zeggen Bing.  spidert je website sneller naarmate je website actueel is, vaak nieuwe informatie heeft, nieuwe pagina en ook inkomende links hier naar toe tellen weer mee. Er zijn websites die Bing maar 1 keer in het kwartaal zal spideren maar bijvoorbeeld nieuws-websites komen vaak binnen een minuut al in de index voor. Hoe lang het duurt voordat meta-tags verschijnen in Bing is dus moeilijk te zeggen maar reken op een paar weken voor een gemiddelde website.

Bing en Meta NoPreview tag of de enhanced page preview meta-tags

       
Er zijn steeds meer zoekmachines die de Meta NoPreview tag of de enhanced page preview ondersteunen.
 1. Lees verder waarom meta-tags belangrijk zijn en wat zoekmachines er mee doen.
 2. Gebruik de meta-tags generator om juiste meta-tags te maken.
 3. Laat gratis uw website analyseren en krijg professioneel advies van onze experts.
 4. Zorg voor een goede aanmelding bij de zoekmachines en kies 1 van onze pakketten.
       
gratis
      uitproberen aanmelden
      zoekmachines BE pakket
      voor 49
      uro
      aanmelden zoekmachines EU pakket
      voor 79 euro
      aanmelden zoekmachines Wereld pakket
      voor 99,=
      euro aanmelden zoekmachines
gratis uitproberen BE pakket Europa pakket Wereld Pakket
       
bing, nopreview, tag, meta, name, msnbot, content, nopreview, uitleg, msnbot, metatags, enhanced, page, preview Tags: bing, nopreview, tag, meta, name, msnbot, content, nopreview, uitleg, msnbot, metatags, enhanced, page, preview
© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 08-12-2019