Terug Gelijk uw website aanmelden

Bing en Meta-tags

 

Bing is de nieuwe zoekmachine van Microsoft. Hoewel, Bing noemt zichzelf liever een "decision engine".  Wat wil zeggen, Bing helpt je een beslissing te nemen. Bing is de opvolger van Live Search, Hotmail Search en MSN Search. Bij een nieuwe zoekmachine is het altijd even afwachten hoe deze reageert op een website. Microsoft heeft een PDF over zoekmachine optimalisatie voor hun nieuwe zoekmachine Bing vol geschreven met nuttige informatie. U kunt deze Bing white paper for webmasters gratis bij ons downloaden.

  Download Bing Whitepaper

Ten aanzien van die belangrijke meta-tags staat hierin het volgende advies van de makers van de zoekmachine Bing:

Wat moet ik doen aan SEO voor Bing? (What do I need to do for SEO with Bing?)
Webmaster kunnen gemakkelijk hun website optimaliseren door unieke titels en meta description tags toe te voegen aan iedere pagina. Als een webmaster geen goede, keyword gerichte en duidelijk geschreven samenvatting opgeeft dan zal het resultaat van de automatische gegenereerde samenvatting, hoezeer wij ook ons best doen, nooit zo goed zijn als dat een webmaster wel iedere pagina voorziet van unieke en relevante meta-tags.

Bing stelt het dus bijzonder op prijs om uw site te voorzien van meta-tags. U kunt direct invloed uitoefenen op uw vermelding bij Bing. De titel en de meta description tag zijn erg van invloed want deze wordt weergegeven als de tekst bij de zoekresultaten. Zorg dus dat je meta-tags voor elke pagina uniek zijn en uitnodigen om op te klikken. Samen met een relevante html title tag vormen deze de paar regels tekst in een zoekmachine vermelding die de bezoeker moet overhalen.
 

De titel en de meta description tag worden 1-op-1 overgenomen door Bing.

Het is een kwestie van A B C ! Mensen zoeken namelijk met

 • (A) steekwoorden, als resultaat komt dan de
 • (B) titel in beeld. Dat is die blauwe aanklikbare regel met daaronder de
 • (C) description meta tag. Het wervende tekstje om u over te halen om te klikken. 

Bing XML-sitemap

 

Bing maakt ook gebruik van uw SiteMap. Een sitemap is een pagina of bestand waarin alle links van een webpagina staan, die normaal gesproken op belangrijkheid zijn gesorteerd. Met sitemaps kunnen webmasters er voor zorgen dat zoekmachines weten welke pagina's op hun sites kunnen worden doorzocht. De eenvoudigste vorm van een sitemap is een XML-bestand met een lijst van URL's voor een site. Hoe u een sitemap kunt maken staat beschreven op www.xml-sitemaps.be 

 

Nog een reden om aan te melden bij Bing

 

Waarom is scoren bij Bing nou nog meer belangrijk? Bing is van Microsoft (dus genoeg budget om de stijd met Google aan te gaan) en onder andere in de USA zijn er vrijwel dagelijks op alle TV zenders reclame spotjes voor Bing. Waarom zou je eigenlijk aandacht besteden aan meta-tags , optimalisatie ( SEO ) voor Bing? Een punt dat veel zogenaamde experts over het hoofd lijken te zien is dat tegenwoordig alle zoekresultaten van Facebook aangestuurd worden door Bing:  “powered by Bing" En de laatste tijd stappen meer en meer mensen over van Hyves naar Facebook dus het is enorm belangrijk dat je ook Bing meeneemt in je zoekmachine optimalisatie.

 

Start uw aanmelding bij de zoekmachines en bing

meta-tags - Waar te plaatsen ?

 

Uiteraard mag u de meta-tags op alle pagina's plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met steekwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte meta-tags te verzinnen maar u zult zien dat het werkt.

Hoe lang het vervolgens duurt voordat Bing de informatie die staat in de meta-tags overneemt is moeilijk te zeggen Bing.  spidert je website sneller naarmate je website actueel is, vaak nieuwe informatie heeft, nieuwe pagina en ook inkomende links hier naar toe tellen weer mee. Er zijn websites die Bing maar 1 keer in het kwartaal zal spideren maar bijvoorbeeld nieuws-websites komen vaak binnen een minuut al in de index voor. Hoe lang het duurt voordat meta-tags verschijnen in Bing is dus moeilijk te zeggen maar reken op een paar weken voor een gemiddelde website.

Bing en meta-tags

       
Wist u dat Bing ook een eigen metatag in gebruik heeft, namelijk de meta “nopreview” tag?
 1. Lees verder waarom meta-tags belangrijk zijn en wat zoekmachines er mee doen.
 2. Gebruik de meta-tags generator om juiste meta-tags te maken.
 3. Laat gratis uw website analyseren en krijg professioneel advies van onze experts.
 4. Zorg voor een goede aanmelding bij de zoekmachines en kies 1 van onze pakketten.
       
gratis
      uitproberen aanmelden
      zoekmachines BE pakket voor 49
      uro
      aanmelden zoekmachines EU pakket
      voor 79 euro
      aanmelden zoekmachines Wereld pakket
      voor 99,=
      euro aanmelden zoekmachines
gratis uitproberen BE pakket Europa pakket Wereld Pakket
       
meta, name, yahoo,
      webmaster, tools, metatag Tags: meta, name, bing, webmaster, tools, metatag

 

© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 15-12-2019