Terug Gelijk uw website aanmelden

Hoe moet u beginnen met optimaliseren van uw website?

 

Mooie pagina's gemaakt of laten maken, teksten geschreven, foto's gedigitaliseerd, kortom de etalage is klaar, de winkel (en dan bedoelen we natuurlijk uw online webshop of webwinkel) ingericht. Misschien heeft u er al een "kassa" ingezet, waar klanten hun bestellingen kunnen afrekenen..

U heeft uw pagina's op de server van uw provider gezet en vol verwachting bent u op de bezoekers en de geldstromen gaan wachten...

Maar zo werkt dat in het normale zakenleven niet, en ook op het internet niet!

Als uw klanten niet weten wie u bent, wat u heeft en waar u zit, hoe moeten ze langs uw winkeltje lopen? Ze weten niet eens in welke straat u gevestigd bent! Als u zelf iets wilt zoeken (dat deed u ook om in de winkeltjes van uw concurrenten te kijken) dan gaat u naar een zogenaamde "searchengine", een "zoekmachine" toe.

Dat werkt prima, binnen een seconde is het hele web voor u afgezocht. Meestal teveel treffers, en wanneer u eens de help-aanwijzingen van de searchengine leest, kunt u zien dat u zelfs heel nauwkeurig kunt zoeken naar bedrijven, personen, diensten of producten.

metatags maken
   
Meta-tags optimaliseren van uw website
 

Het vervelende is echter, dat er heel veel zoekmachines zijn. De hele grote bekenden als Google, HotBot, WebCrawler, Yahoo, AltaVista, Ilse, Zoek maar er zijn ook vele kleine, gespecialiseerde zoekmachines en websites die resultaten plaatsen, de zogenaamde partnersite's. En wat te denken van zoeken op Funda, zoeken op Marktplaats of zoeken via Startpagina. Of wat dacht u van alle mensen die MSN gebruiken en dus zoeken via Live Search.

En ook die worden veelvuldig geraadpleegd, weliswaar minder dan de bekendsten, maar wel met een trefzekerder publiek. Alleen aanmelden bij zoekmachine Google heeft dus geen nut.

 Relaties en verbanden tussen de zoekmachines
Lees verder over de relaties van zoekmachinesLees verder over de relaties van zoekmachines  
 
 
meta-tags, optimaliseer, website Tags: meta-tags, optimaliseer, website
 
© 2019 - Onderdeel van The MetaTags Company BV - Laatste bewerking: 08-12-2019